EK Herning: Brons voor Adelinde en Parzival in Grand Prix Special

EK Herning: Brons voor Adelinde en Parzival in Grand Prix Special

23 augustus 2013 16:23 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

HERNING | Stegen.net | ANP | KNHS
Adelinde Cornelissen heeft vrijdag bij de Europese kampioenschappen de bronzen medaille behaald op het onderdeel Grand Prix Speciaal. Met haar paard Jerich Parzival kwam ze tot een score van 81,548 procent. Edward Gal belandde met Glock’s Undercover net buiten het podium. Hij werd vierde met 79,479.

Brons voor Adelinde Cornelissen en Parzival. Rechts haar partner Sjaak van der Lei. ©Jacob Melissen

Brons voor Adelinde Cornelissen en Parzival. Rechts haar partner Sjaak van der Lei. ©Jacob Melissen

De Britse olympisch kampioene Charlotte Dujardin veroverde met Valegro de titel. Het zilver was voor de Duitse Helen Langehanenberg met Damon Hill. De twee amazones maakten tijdens hun optreden beiden een programmafout. Cornelissen kwam na hen in actie, maar ook bij haar ging het mis.

Daniëlle Heijkoop rijdt zondag ook de finale, zij werd met Kingsley Siro elfde. Hans Peter Minderhoud is als twaalfde geëindigd.

De score van Hans Peter was na zijn proef hoger dan die van Danielle. De definitieve uitslag leverde een gelijke score op. Daarmee was de vraag wie van de twee zondag in de Kür zou mogen starten, omdat per land maar drie combinaties aan de finale van het EK mogen deelnemen. Een correctie op de score van Minderhoud door het supervising judging panel, die twee zevens in 6,5-en veranderde, bracht de score van Minderhoud 0,030% onder die van Daniëlle Heijkoop.