WEG: goud voor Dujardin in Special, Oranje naast podium

Share
  • 27 augustus 2014 18:41

door: redactie, 27 augustus 2014 18:41

blokjeCAEN | STEGEN.NET
Charlotte Dujardin won woensdag goud in de Grand Prix Special bij de wereldruiterspelen. Ze stelde de KWPN’er Valegro sprankelend voor, al zaten er wel drie foutjes in de proef. Adelinde Cornelissen viel buiten het podium, ze werd ondergewaardeerd met ‘slechts’ de vierde plaats met Jerich Parzival NOP.

Charlotte Dujardin won met Valegro de Grand Prix Special

Charlotte Dujardin won met Valegro goud in de Grand Prix Special.
WEG / SINDY THOMAS

Dujardin won afgetekend met Valegro (v. Negro). De 29-jarige Britse amazone zag haar optreden beloond met 86,120%. Daarmee nam ze ruim afstand van Helen Langehanenberg op Damon Hill, die met 84,468% zilver pakte. Ook het brons ging naar Duitsland. Daarvoor zorgde Kristina Sprehe met Desperados.

Cornelissen kreeg van de jury aftrekpunten omdat ze te laat zou zijn gestart. De KNHS heeft protest aangetekend. Cornelissen was zelf in eerste instantie boos, maar besloot al snel het vizier te richten op de k√ľr die vrijdag wordt verreden. De amazone uit Nijkerk zal dan extra gebrand zijn op een medaille.

Adelinde na haar proef met Parzival.

Adelinde na haar proef met Jerich Parzival.

Diederik van Silfhout eindigde met Arlando op de 9e plaats. Hans Peter Minderhoud kwam met Glock’s Johnson op de 11e plaats uit. Edward Gal moest met zijn reservepaard Glock’s Voice genoegen nemen met de 25e positie. Hij mist daardoor de k√ľr op vrijdag. Gal begon veelbelovend, maar gaandeweg de proef kreeg hij steeds meer moeite om Voice gemotiveerd te houden.
[wppa type=”thumbs” album=”15″]Any comment[/wppa]