WEG: goud voor Dujardin in Special, Oranje naast podium

  • 27 augustus 2014 18:41

door: redactie, 27 augustus 2014 18:41

blokjeCAEN | STEGEN.NET
Charlotte Dujardin won woensdag goud in de Grand Prix Special bij de wereldruiterspelen. Ze stelde de KWPN’er Valegro sprankelend voor, al zaten er wel drie foutjes in de proef. Adelinde Cornelissen viel buiten het podium, ze werd ondergewaardeerd met ‘slechts’ de vierde plaats met Jerich Parzival NOP.

Charlotte Dujardin won met Valegro de Grand Prix Special

Charlotte Dujardin won met Valegro goud in de Grand Prix Special.
WEG / SINDY THOMAS

Dujardin won afgetekend met Valegro (v. Negro). De 29-jarige Britse amazone zag haar optreden beloond met 86,120%. Daarmee nam ze ruim afstand van Helen Langehanenberg op Damon Hill, die met 84,468% zilver pakte. Ook het brons ging naar Duitsland. Daarvoor zorgde Kristina Sprehe met Desperados.

Cornelissen kreeg van de jury aftrekpunten omdat ze te laat zou zijn gestart. De KNHS heeft protest aangetekend. Cornelissen was zelf in eerste instantie boos, maar besloot al snel het vizier te richten op de kür die vrijdag wordt verreden. De amazone uit Nijkerk zal dan extra gebrand zijn op een medaille.

Adelinde na haar proef met Parzival.

Adelinde na haar proef met Jerich Parzival.

Diederik van Silfhout eindigde met Arlando op de 9e plaats. Hans Peter Minderhoud kwam met Glock’s Johnson op de 11e plaats uit. Edward Gal moest met zijn reservepaard Glock’s Voice genoegen nemen met de 25e positie. Hij mist daardoor de kür op vrijdag. Gal begon veelbelovend, maar gaandeweg de proef kreeg hij steeds meer moeite om Voice gemotiveerd te houden.

Jeroen Dubbeldam haalt GOUD
Jeroen Dubbeldam haalt GOUD
61 x bekeken
Gerco Schröder met London
Gerco Schröder met London
46 x bekeken
GOUD voor springruiters
GOUD voor springruiters
41 x bekeken
WEG 2014 podium kur
WEG 2014 podium kur
39 x bekeken
Prijswinnaars Grand Prix Special
Prijswinnaars Grand Prix Special
32 x bekeken
Charlotte Dujardin met Valegro
Charlotte Dujardin met Valegro
41 x bekeken
Charlotte Dujardin juicht
Charlotte Dujardin juicht
28 x bekeken
WEG 2014 goud voor Dld
WEG 2014 goud voor Dld
37 x bekeken
WEG 2014 brons
WEG 2014 brons
32 x bekeken
WEG-opening schimmels
WEG-opening schimmels
56 x bekeken
WEG-sfeer-opening
WEG-sfeer-opening
37 x bekeken
opening WEG
opening WEG
31 x bekeken
WEG 2014 opening
WEG 2014 opening
37 x bekeken