EK Herning: ook brons in kür voor Adelinde en Jerich Parzival

Share
  • 25 augustus 2013 16:54

door: redactie, 25 augustus 2013 16:54

HERNING | Stegen.net
Adelinde Cornelissen heeft zondag op het slotonderdeel van de Europese titelstrijd dressuur in Herning haar tweede bronzen medaille gewonnen. Met Parzival behaalde ze dat succes in de kür.

Goud was voor de Britse Olympische kampioene Charlotte Dujardin met Valegro, voor Helen Langehanenberg uit Duitsland. Eerder was bij het andere individuele onderdeel, de Grand Prix Special, de volgorde hetzelfde. Edward Gal werd opnieuw vierde met Glock’s Undercover.

Onomstreden

De zege van Olympisch kampioene Charlotte Dujardin was onomstreden. Een schitterende Kür, prachtige muziek, een uitstekende choreografie en ijzersterk en toch ontspannen gereden. Geen fouten en steeds een enorme harmonie tussen amazone, paard en muziek. Technisch en emotioneel de beste proef van de dag.

Brons voor Adelinde Cornelissen en Parzival in de kür op het EK. ©Jacob Melissen

Brons voor Adelinde Cornelissen en Parzival in de kür op het EK. ©Jacob Melissen

Dat zonder fouten kon van de rit van Langehanenberg niet worden gezegd. In de piaffereprises werden storende foutjes gemaakt, in de changementen zaten onvolkomenheden en feitelijk haalde de charmante Duitse met de zeer aansprekende hengst Damon Hill nergens haar niveau van de Grand Prix en de Special. In feite had Adelinde op de tweede plaats gehoord. Volgens bondscoach Wim Ernes was het ,,brons met een gouden randje.”

Adelinde Cornelissen keek terug op een mooie proef. ,,Parzival was enorm op mij gefocust en we konden alle oefeningen met speels gemak uitvoeren. In de stap en in de draf, maar ook in de galop was Parzival ongelooflijk bij de les. In de piaffe en passage reprises trok hij door en hij bleef voor me werken. Terugkijkend op dit kampioenschap hebben we in iedere wedstrijd progressie in de vorm weten te boeken.”

Het podium na de kür: Brons voor Adelinde Cornelissen, goud voor Charlotte Dujardin en zilver voor Helen Langehanenberg. ©Jacob Melissen

Het podium na de kür: Brons voor Adelinde Cornelissen, goud voor Charlotte Dujardin en zilver voor Helen Langehanenberg. ©Jacob Melissen

Cornelissen werkt nu vol vertrouwen richting het indoorseizoen. ,,Mijn focus is gericht op de Wereldkampioenschappen volgend jaar en omdat de world cup finale pas eind april is zou de tijd tussen die finale en het WK wel eens kort kunnen zijn. Daar ligt op dit moment niet mijn eerste prioriteit.”

Complete uitslag vind je hier.

goud – Charlotte Dujardin (Eng) – Valegro – 91.250%
zilver – Helen Langehanenberg (Dui) – Damon Hill NRW – 87.286%
brons – Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Jerich Parzival – 86.393%
4. Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Undercover 84.911%
13. Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) – Kingsley Siro – 75.304%