Nederlandse springruiters met lege handen in Nations Cup Dublin

Share
  • 9 augustus 2019 23:42

door: KNHS, 9 augustus 2019 23:42

Dublin
STEGEN.NET | KNHS

Voor het eerst in 15 jaar is het de Nederlandse springruiters niet gelukt om de finale te halen van de FEI Nations Cup series in Barcelona. De equipe van bondscoach Rob Ehrens wist de laatste kans in Dublin niet te verzilveren. ,,Het is gewoon niet ons jaar”, aldus Ehrens.

In de Ierse hoofdstad eindigde Oranje op de vijfde plaats. Het waren uitgerekend de Britten – die Nederland achter zich had moeten laten – die de wedstrijd met overmacht wonnen.

Het winnende Britse team, met Scott Brash, Holly Smith, Di Lampard, Emily Moffitt en Ben Maher.
📸 FEI | Christophe Taniere

In een volgepakt stadion en onafgebroken regen werd de laatste wedstrijd van de FEI Longines Nations Cup series in Dublin en ware thriller. Nederland had een goed resultaat nodig om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Het waren de Britten met de toppers Ben Maher en Scott Brash in het team die de wedstrijd overtuigend – met slechts 1 strafpunt – wonnen. Het was uitgerekend dat team dat Nederland achter zich had moeten houden om zich te plaatsen voor Barcelona.

Val Kevin Jochems

De Nederlandse springruiters moesten na de eerste manche met 16 strafpunten in de achtervolging. Dat leek haast onmogelijk nadat Kevin Jochems als eerste starter in de tweede omloop voor TeamNL op de laatste hindernis van de driesprong met zijn paard Cristello ten val kwam. Kevin moest na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar zijn geblesseerde schouder verder onderzocht wordt. Daarmee kan het KNHS Talent van het Jaar zijn titel in de Grote Prijs van Dublin aanstaande zondag niet verdedigen.

Met een mooie foutloze ronde van Michael Greeve en Turbo Z en vier strafpunten van Willem Greve met Zypria S en Gerco Schröder met Davino Q hield het team van Rob Ehrens de schade beperkt, maar kon de vijfde plaats uit de eerste omloop niet verbeterd worden. Alleen Mexico, vorig jaar winnaar in Dublin, en de Zweden hielden de Oranje-jassen achter zich.

Ehrens: ,,We hebben nieuwe kansen op het EK over twee weken in Rotterdam. Gelukkig hebben we vorig jaar onze Olympische kwalificatie voor Tokio al binnengehaald. Als we die in Rotterdam hadden moeten halen, dan was dat denk ik heel moeilijk geworden. Zoals het dit seizoen loopt, moet ik voor Rotterdam ook heel realistisch blijven, en hebben we niet echt een groep die zo in vorm is dat we medaillekansen hebben. Maar het kan ook maar zo de goede kant op rollen.”

Uitslag FEI Longines Nations Cup Dublin 2019
Groot Brittannië, 1 str pnt
Italië, 12 str pnt
Ierland, 17 str pnt
Zwitserland, 21 str pnt
Nederland, 24 str pnt
-Kevin Jochems (Sevenum), Cristello (v.Numero Uno), 4 – val
-Gerco Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 8 – 4
-Michael Greeve (Veeningen), Turbo Z (v.Thunder van Zuuthoeve), 9 – 0
-Willem Greve (Markelo), Zypria S (v.Canturo), 4 – 4
Mexico, 33 str pnt
Zweden, 41 str pnt

🔴 Stegen.net | KNHS