Savanna van den Hof scoort bij Drentse ponykampioenschappen

Share
  • 11 augustus 2013 14:47

door: redactie, 11 augustus 2013 14:47

Savanna van den Hof was zaterdag zeer succesvol tijdens de Drentse kampioenschappen voor pony’s. De amazone uit Slagharen speelde in drie klassen een vooraanstaande rol en werd ook ZZ-kampioen. In de Z-D/E nam Bianca Compagner afscheid van de pony’s met de Drentse titel.

Drents kampioenschap 2013 De Wijk. Savanna van den Hof met Komeet op weg naar de gedeelde ZZ-titel. ©Roos Meertens

Savanna van den Hof met Komeet op weg naar de gedeelde ZZ-titel. ©Roos Meertens

In de ZZ-klasse bleven geen combinaties dubbel foutloos. Savanna van den Hof (met Komeet van Orchid’s) en Marit Siersema (met Let’s Dance) deelden de titel met allebei één afworp in de eerste omloop. Beide amazones hebben zich gekwalificeerd voor de Hippiade. Van den Hof werd ook nog vierde met haar pony Napoleon.

Marit Siersema en Let's Dance werden gedeeld ZZ-kampioen. ©Roos Meertens

Marit Siersema en Let’s Dance werden gedeeld ZZ-kampioen. ©Roos Meertens

Dat waren niet de enige wapenfeiten van Van den Hof. Ze werd ook reservekampioen in de Z-D/E met Zonia H en zevende in die klasse met Pimpernel. En alsof dat nog niet genoeg was: in de klasse M D/E werd Savanna van den Hof ook nog eens kampioen met Lucky Life.

In de Z-D/E ging de titel na een barrage naar Bianca Compagner met Time Out. Bianca startte in de barrage als laatste. Op dat moment stond Savanna van den Hof met één fout aan kop. Bianca hield haar zenuwen prima in bedwang en reed een keurige foutloze ronde. Het betekent een mooi afscheid van de ponysport. ,,Ik december word ik 18. We gaan nog naar de Hippiade en dan komt de pony te koop. Het is best moeilijk om afscheid te nemen, ik heb Time Out helemaal zelf opgeleid”, vertelde Bianca Compagner, die inmiddels wel al met een jong paard bezig is.

Bianca Compagner pakte de Drentse titel bij de Z-pony's cat D/E. ©Steven Stegen

Bianca Compagner pakte de Drentse titel bij de Z-pony’s cat D/E. ©Steven Stegen

De zwaarste dressuurtitel bij de pony’s ging naar Floor van Manen met de bekende Divano du Bois. De combinatie van de PC Exloo bouwde een zeer royale voorsprong op. Sharon Havers werd tweede met Burghoeve’s Kenzo. Zoë Zwiggelaar schreef de Z1 grote maat op haar naam met Rembrandt, terwijl Nadine Runge met Sylvana de beste was in de Z1 cat. C.

Floor van Manen werd met Divano du Bois opnieuw Drents kampioen Z2-dressuur bij de pony's.

Floor van Manen werd met Divano du Bois opnieuw Drents kampioen Z2-dressuur bij de pony’s.