Frank Schuttert met Winchester HS vierde in Grote Prijs Gijon

Frank Schuttert met Winchester HS vierde in Grote Prijs Gijon

2 september 2013 23:24 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

GIJON | Stegen.net | KNHS
Frank Schuttert eindige maandagavond als vierde in de vijfsterren Grote Prijs in Gijon. In de winning round was de Europees kampioen bij de Young Riders met zijn tienjarige ruin Winchester HS (v.Numero Uno) de snelste. De winst ging naar de Duitser André Thieme, die met Contanga als enige foutloos bleef over beide omlopen. Jur Vrieling haalde met Zirocco Blue VDL (v.Mr. Blue) de winning round en werd daarin achtste.

Spanje ligt Frank Schuttert, rijdend bij Jos Lansink in Meeuwen, wel. In juli werd de 19-jarige uit Ommen afkomstige ruiter in Vejer de la Frontera Europees kampioen bij de Young Riders (18 tot en met 21 jaar). Dat het lid van het Rabo Talenteam bij de senioren fantastisch presteert is al langer bekend. Afgelopen zaterdag leverde Frank Schuttert met een springfout en een nulronde een belangrijke bijdrage aan de overwinning van Nederland in de landenwedstrijd.

Frank Schuttert met Winchester HS.

Frank Schuttert met Winchester HS.

,,Winchester HS sprong in de eerste ronde heel goed. Ik kwam op de een na laatste hindernis iets te dicht, waardoor we een fout kregen op de achterste balk van de oxer. Gelukkig was er een winning round voor de beste elf”, vertelt Frank Schuttert. ,,Ik stond na de eerste ronde zevende. In de winning round wilde ik er gewoon voor gaan en in ieder geval de beste worden van de vierfouters. Dat is mooi gelukt. Van de zes die voor me stonden gingen er drie in de fout. Thieme was de enige die foutloos bleef, Delestre en Daniel Nielson reden op safe en kregen daarbij een tijdfout, daarmee werd ik vierde. Dit is natuurlijk weer een heel mooi resultaat”, aldus de sympathieke ruiter.

Jur Vrieling werd achtste in de eerste vijfsterren Grote Prijs die hij met de negenjarige hengst Zirocco Blue VDL reed. ,,Hij sprong echt geweldig. Ik nam uit de eerste ronde een tijdfout mee en wilde rustig foutloos blijven in winning round. Ik dacht zo mijn plaats bij de beste vijf vast te houden. Maar we kregen een fout en ook nog eens drie tijdfouten. Achteraf had ik best wat brutaler kunnen rijden.” Vriendin Suzanne Tepper werd met KM Wish uitgesloten.

Uitslag CSIO5* Grote Prijs Gijon

1. Andre Thieme (Dui), Catango 0 – 52,30
2. Simon Delestre (Fra), Qlassic Bois Margot 1 – 53,52
3. Daniel Nielson (Gbr), Zigali P S, 1 – 55,04
4. Frank Schuttert (Meeuwen, B), Winchester HS 4 – 47,54
8. Jur Vrieling (Holwierde), Zirocco Blue VDL 8 – 61,10
27. Harrie Smolders (Grobbendonk, B), Emerald, 12
34. Suzanne Tepper (Veendam), KM Wish, uitgesloten
37. Gert Jan Bruggink (De Lutte), Primeval Dejavu, opgave