Frank Schuttert met Winchester HS derde in Grote Prijs Rome

Frank Schuttert met Winchester HS derde in Grote Prijs Rome

25 mei 2014 19:06 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeROME | STEGEN.NET | KNHS
Frank Schuttert heeft zondag een topprestatie geleverd door met Winchester HS als derde te eindigen in de Grote Prijs van Rome. Deze prestigieuze Grote Prijs kreeg een ontknoping met 13 ruiters in de barrage. De overwinning ging naar de Canadees Eric Lamaze met Zigali P.S. (v. Kigalo) voor de Brit Michael Whitaker met Viking. Jur Vrieling werd met Zirocco Blue VDL achtste.

Frank Schuttert met Winchester HS.

Frank Schuttert werd met Winchester HS derde in Rome.
archief

Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert vertelde dat het een pittige wedstrijd was. ,,Het was best hoog, waaronder een steilsprong met moeilijke plankjes en veel lange lijnen. Daarbij speelde de tijd ook een rol, maar ik kwam daardoor niet echt in de problemen. Deze wedstrijd was voor ons de eerste echte zware wedstrijd van het seizoen. Via Arezzo en Lanaken heb ik me voorbereid op het NK en op deze wedstrijd in Rome. Volgende week ga ik met andere paarden naar Eindhoven en een week later neem ik Winchester mee naar Arnhem. Die wedstrijden zie ik weer als voorbereiding op het CHIO Rotterdam, wat de volgende belangrijke wedstrijd voor ons is.”

Vorig jaar kende de combinatie ook een sterk buitenseizoen, maar binnen ging het minder. ,,We begonnen best wel goed aan het wereldbekerseizoen, maar het wilde niet echt lukken. Winchester is meer een paard voor de grote pistes dan voor indoor arena’s.” Over de derde plaats was Frank best tevreden. ,,Winchester is een paard dat groot galoppeert en steeds erg hoog over de hindernissen springt en daar tussendoor bokt hij ook nog wel eens. Dat kost allemaal tijd. Kijkend naar de paarden die voor mij eindigden zie je dat die paarden erg vlak galopperen en net over de hindernissen heen springen. Daar pakken zij hun tijd”, aldus Schuttert.

Zes van de tien combinaties die foutloos waren gebleven in de eerste manche kwamen op minder dan een seconde van de maximale tijd aan de eindstreep. Ook Jur Vrieling kreeg met de schimmelhengst een tijdfout, maar mocht als dertiende eindigend net nog mee naar de tweede manche. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) had met Zenith SFN de pech dat hij als veertiende eindigde met een punt voor tijdsoverschrijding en niet meer mocht mee rijden in de tweede ronde.