Nederlandse springruiters winnen Nations Cup in Gijon

Nederlandse springruiters winnen Nations Cup in Gijon

1 september 2013 09:58 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

GIJON | Stegen.net | KNHS
De Nederlandse springequipe, onder leiding van gelegenheidscoach Roelof Bril, heeft zaterdag de FEI Furusiyya Nations Cup gewonnen in het Spaanse Gijon. In deze wedstrijd in de tweede divisie liet Oranje de ploeg uit Engeland achter zich.

Bril verving Rob Ehrens, die dit weekend de ruiters begeleidt op het EK Eventing. Bril: ,,De wedstrijd in Gijon is een mooie kans om de jonge paarden ervaring op te laten doen. Er werden best veel fouten gemaakt. De Belgen werden derde met 23 strafpunten. We stonden drie punten voor op Engeland. Harrie Smolders en Emerald (v.Diamant de Semilly) mochten als laatste starter niet meer dan twee tijdfouten hebben. Emerald sprong geweldig foutloos en Harrie reed gecalculeerd naar 1 tijdfout.”

Daarmee liet Nederland de Britten, vorige week in Herning goed voor het goud op het EK, achter zich. ,,Primeval Dejavu van Gert Jan Bruggink is pas negen jaar oud en sprong super beide omlopen. Ook Zirocco Blue VDL met Jur Vrieling is pas negen jaar en echt een paard met veel potentie. In de eerste ronde kreeg hij een tijdfout en in de tweede een balk, maar de schimmel sprong werkelijk heel goed. Frank Schuttert had in de eerste ronde een wat wilde omloop met een balk met Winchester HS, maar ze sprongen in de tweede echt super nul.”

Nederland plaatste zich vorige maand al voor de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup, die eind september in Barcelona wordt verreden. In de eerste divisie wonnen de ruiters van Rob Ehrens de wedstrijden in La Baule en Aken. De winst in Gijon is de derde overwinning dit seizoen in de tweede divisie. In Al Ain en Kopenhagen waren de Oranjeruiters ook de beste.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Gijon

1. Nederland, 10 str pnt
Gert Jan Bruggink – Primeval Dejavu 0/4
Jur Vrieling – Zirocco Blue VDL 1/(4)
Frank Schuttert – Winchester HS 4/0
Harrie Smolders – Emerald (4)/1
2. Engeland, 12
3. België, 23
4. Italië, 27
5. Ierland, 30
6. Duitsland, 35

Deel dit bericht