Veertig zevenjarigen naar finale WK jonge springpaarden

Share
  • 21 september 2013 19:22

door: redactie, 21 september 2013 19:22

LANAKEN | door: Henry Kip | Stegen.net
40 paarden zijn gekwalificeerd voor de finale van de 7 jarigen op het wereldkampioenschap te Zangersheide. Hieronder 10 KWPN-paarden. Net als gisteren was een van de opvallendenste combinaties in deze rubriek Jos Lansink met de goedgekeurde KWPN hengst Bacardi VDL (Corland x Kannan).

Ook geplaatst voor de finale Hester Klompmaker met Beegien SFN (Contendro x Quick Star), Arnold Boerekamps met Byron (Concorde x Indoctro), Veronique Morsink met Belina (Indoctro x Voltaire), Aleksander Lis met Que Pasa 5 (Quite Easy I x Voltaire), Mischa Everse-van de Kraats met Blackberry (Larino x Kannan), Boy-Adrian van Gelderen met Be Cool (Vanoverbeek x U2 van de Mespel), Gregory Wathelet met Benito (Valentino DDH x Voltaire), Andrew Ramsay met Bologna (Emilion x Gerlinus), Paolo Adorno met Beezie (Oklund x Athlet Z). De al vele jaren succesvolle Zangersheide deelnemer Gerben Morssink wist zich zelfs met twee “Z” geregistreerde paarden te plaatsen voor de finale.

Jack Ansems met Cidante.

Jack Ansems plaatste zich met Cidante voor de finale bij de 6-jarigen. ©Henry Kip

Wederom succes voor Gerben Morsink met de KWPN hengst Faithfull (For Keeps x Amor) bij de Sires of the World. In de inloopproef werd een fraaie zesde plaats behaald. Eerste  in deze rubriek werd Patrick Stühlmeyer (Dld) met de Holsteiner Lenitas 2 (Limbus x Cheenook) voor Jérôme Guery (Bel) met de Franse hengst Popstar Lozonais.

De eerste dag waarin 28 Z veulens van de Z Quality Auction zijn geveild, voor gemiddeld 11.192 euro per veulen, Uitschieters waren hengstveulens Stakkatoff Z (Stakkato x Indoctro) voor 26.0000 euro, en Gem Carnute, van de kloon Gem Twist x Carnute werd verkocht voor 23.000 euro.

Bij de 5-jarigen waren maar liefst 98 combinaties foutloos in het tweede onderdeel. Mede doordat veel combinaties welke foutloos waren fouten kregen op de tweede dag zijn er zelfs combinaties geplaatst voor de finale met 1 tot 4 strafpunten, waarin bijna alle jaren minimaal twee maal foutloos gesprongen moest worden. Onder de finalisten maar liefst 18 KWPN paarden. Waaronder de KWPN hengst VDL Spiritivo en de VION cup winnaar Day Dream met Willem Greve.

Bij de 6-jarigen waren 68 combinaties foutloos in het 2e onderdeel. Jack Ansems werd hierin derde met de VION cup winnaar Cidante (Lupicor x Grandeur) en hierdoor geplaats voor de finale. In totaal zijn 8 KWPN en een NRPS paarden geplaatst voor de finale. Kristian Houwen wist zich te plaatsen met twee paarden waaronder de KWPN hengst Cidane (Heartbreaker x G. Ramiro Z).