Nederlandse springruiters sterk bij WK voor jonge springpaarden

Nederlandse springruiters sterk bij WK voor jonge springpaarden

21 september 2015 09:08 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

LANAKEN | STEGEN.NET | KNHS

De Nederlandse springruiters presteerden sterk tijdens het WK voor jonge springpaarden op Zangersheide. Doron Kuipers stuurde Kerswin van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) naar de titel bij de 5-jarigen. Maikel van Mierlo werd met Earley (v. Harley VDL) kampioen bij de 6-jarigen.

Voor Maikel van Mierlo en Earley was het de tweede keer op rij dat ze bij het WK de titel veilig wisten te stellen. ,,Toen de laatste over de finish kwam wist ik dat ik gewonnen had. Ik had geluk dat Marlon Modolo Zanotelli een fout kreeg met zijn merrie”, klinkt het nuchter.

Doron Kuipers pakte met Kerswin van ’t Roosakker (v.Echo van Spieveld) de titel bij de 5-jarigen.

Doron Kuipers pakte met Kerswin van ’t Roosakker (v.Echo van Spieveld) de titel bij de 5-jarigen.

De wereldtitel kregen Maikel en de enorm grote Early (Harley x Indorado) echt niet cadeau. Zeventien zesjarigen toptalenten streden om de medailles. Het was Maikel van Mierlo die wereldtoppers Marlon Modolo Zanotelli en Christian Ahlmann naast zich had staan op het podium. ,,Deze titel is toch nog mooier dan vorig jaar. Ik hoop dat ik Early kan blijven rijden. Er is veel vraag naar hem.”

De wereldtitel bij de vijfjarige springpaarden blijft in Nederland. Daarvoor zorgde Doron Kuipers met Kerswin van ’t Roosakker. Kuipers klopte de tijd van Willem Greve met ruim twee seconden met de zeer sterk springende in België gefokte Kerswin van ’t Roosakker (Echo van Spieveld x Diamant de Semilly) van Stal Everse.

Geen fout gemaakt
,,Kerwsin heeft vanaf dag 1 hier geen fout gemaakt. Hij is zo scherp. In de barrage heb ik gelijk vanaf hindernis 1 schuin gereden en de kortst mogelijke wendingen gemaakt en geprofiteerd van zijn grote galop”, lacht Kuipers met de sjerp over zijn rijjas. ,,Ik heb Kerswin twee keer eerder mee gehad. Dit voorjaar heeft Mischa Everse hem een paar keer in Spanje gestart. Sinds kort heb ik hem van haar overgenomen.”

Willem Greve reed zijn merrie Formidable, dochter van zijn tophengst Carambole fantastisch, naar het brons.

Bij de zevenjarigen stonden er geen Nederlanders op het podium. Mischa Everse-van der Kraats (Waddinxveen) werd met Dutch Blue (v. Chacco Blue) vijfde. Een prachtige dag voor de amazone want ze is ook eigenaresse van wereldkampioen Kerwin van ’t Roosakker. De vierde plaats was voor James Bilington, de Friese Brit in dienst van VDL Stud in Bears, met Davidson (v. Harley VDL).

Deel dit bericht