Jur Vrieling steelt de show op CH Parkstad Veendam

Share
  • 20 september 2015 18:39

door: Steven Stegen, 20 september 2015 18:39

VEENDAM | STEGEN.NET

Weite Oldenziel won zondag de ZZ-klasse tijdens de 16e editie van het CH Parkstad Veendam. Toch was het Jur Vrieling die de show stal. Hij kwam met diverse goede paarden aan de start en maakte met name indruk met Dallas VDL. De schimmelhengst werd eerste en tweede in de Z-rubrieken.
Jur Vrieling met Dallas VDL. Foto: Steven Stegen

Jur Vrieling met Dallas VDL.
FOTO: STEVEN STEGEN

Het zat de organisatie van het Parkstadconcours deze keer niet mee. Er was de nodige concurrentie op de wedstrijdkalender, het weer was niet geweldig, de bodem werd daardoor minder goed in de hoofdring en daardoor viel al met al de deelname vooral in de ZZ-klasse erg tegen. Slechts drie combinaties kwamen aan de start en dat is wel eens anders geweest in het mooie park Borgerswold.

Kaarten snel geschud
In het ZZ-klassiek waren de kaarten snel geschud. Rana Dalenoord startte als eerste en kreeg met Waligra gelijk op de eerste sprong een balk. Daarna was Martijn van Geel met zijn ervaren Woodland. De combinatie kwam wat moeilijk door de driesprong en kwam daardoor ongelukkig uit voor de geel/zwarte oxer, waar de schimmel onverwacht weigerde. Vervolgens kwamen er nog drie strafpunten voor de tijd bij.

Weite Oldenziel won met Cerania het ZZ-klassiek. Foto: Steven Stegen

Weite Oldenziel won met Cerania het ZZ-klassiek.
FOTO: STEVEN STEGEN

Als laatste starter had Weite Oldenziel de zege voor het oprapen. Oldenziel hield het hoofd koel en loodste Cerenia M mooi safe en foutloos rond. Barrage rijden was vervolgens niet meer nodig. ,,Ik rij de merrie nu driekwart jaar”, aldus Oldenziel. ,,Ze zat was in de stop en omdat ik mijn eigen ZZ-paard kwijt was leek het me wel wat om het met haar te proberen.”

Gewaagde rit
De mooiste wedstrijd was toch wel het Z-klassiek. Niet dat er heel goed werd gereden, maar een aantal ruiters zorgde wel voor vuurwerk. Zo eiste Raoul Mulder met Pruso na een gewaagde rit de overwinning op. Mulder trok zich niets aan van de gladde bodem en stuurde ongekend kort rond in 45.46 seconden.

Jur Vrieling verscheen met twee paarden aan de start. Eerst met Dikarlos (v. Zirocco Blue), die uiteindelijk vierde werd en vervolgens met Dallas VDL (v. Douglas), die met veel souplesse en afdruk op indrukwekkende wijze over de hindernissen ging. Ondanks de ‘lappen lucht’ was de schimmel ook nog eens snel en dat was goed voor de tweede plaats. In het navolgende jachtparcours won Vrieling met Dallas VDL.

Felicitaties van Meindert Meijer voor Rianne Visscher, die de klasse M won met Coco Mademoiselle.

Felicitaties van Meindert Meijer voor Rianne Visscher, die de klasse M won met Coco Mademoiselle.

We komen later nog terug op de dressuur tijdens CH Parkstad.