archief
contact
+31 6 53239630

Deelnemers uit ruim 20 landen naar Indoor Wierden

WIERDEN – Van 1 tot en met 9 november staat manege De Vossenbos in Hoge Hexel weer in het teken van Indoor Wierden. Dit jaar doen er ruiters uit meer dan 20 landen mee. Ondanks de lastige economische situatie heeft de organisatie een mooi programma samengesteld.
Manege de Vossenbos in Hoge Hexel.
Manege de Vossenbos in Hoge Hexel.

WIERDEN | Stegen.net
Ruiters uit liefst twintig landen zijn van vrijdag 1 tot en met zaterdag 9 november van de partij tijdens de 37ste editie van Indoor Wierden. Voor het eerst in de historie komen tijdens het evenement ook Junioren en Young Riders aan de start. Ze maken hun opwachting in de sfeervolle springarena van manege De Vossenbos op de eerste dagen van het concours. De Grote Prijs van Wierden, in 2012 gewonnen door Chantal Regter met de inmiddels overleden Rapide Viando SFN, vormt de afsluitende hoofdrubriek van Indoor Wierden.

Voorzitter Raymond Spekenbrink is verheugd over de enorme belangstelling van ruiters in binnen- en buitenland voor Indoor Wierden. ,,We hebben er een jaar lang met ons alleen hard aan getrokken en het lijkt erop dat we daarvoor beloond worden”, aldus de Enterse preses. ,,Het is plezierig dat er niet alleen veel interesse bestaat voor het CSI2, maar dat ook de jeugd in groten getale komt. Wedstrijden voor jongeren spreken ons erg aan. Als het dit jaar met de junioren en young riders goed gaat, gaan we daar zeker mee door.”

Manege de Vossenbos in Hoge Hexel.
Manege de Vossenbos in Hoge Hexel.

Voor de jonge categorieën staan op zondag 3 november de Grote Prijzen en de kleine finales op het programma.

Na twee dagen met landelijke rubrieken is het vanaf woensdag 6 november de beurt aan de senioren om zich vol overgave op hun wedstrijden te storen. Op zaterdag 9 november volgt dan de ontknoping met de strijd om de Grote Prijs, waarin een prijzengeld van in totaal 23.500 euro op het spel staat. Een van de traditionele hoogtepunten van Indoor Wierden is elk jaar de puissance op vrijdagavond.

Raymond Spekenbrink: ,,Ondanks de crisis lijkt het er op dat we het toch weer mooi voor elkaar krijgen. Dat kost wel worstelen en zelfs voor de vrijwilligers is het allemaal wat minder en moet het er straks langs. Maar zonder hen zijn we nergens en het is geweldig dat iedereen er toch weer voor de volle honderd procent voor gaat.”

Een dag voor aanvang van Indoor Wierden is De Vossenbos eerst nog het decor van de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Twente Cup. Dan komen de landelijke ruiters in de klassen Z en ZZ (in handicap) in actie. In de eerste voorronde in Lonneker maakte vooral Lindy Stuivenberg indruk. Zij voert met haar twee paarden Zulanda en Zihowin het nog prille klassement aan.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel