“Organisatie van 58e NIC in Assen is een grote uitdaging”

Share
  • 3 oktober 2013 19:29

door: Steven Stegen, 3 oktober 2013 19:29

VRIES | Stegen.net
Voorzitter Max Becherer van het Noordelijk Internationaal Concours (NIC) wond er donderdag bij de persconferentie geen doekjes om. ,,De organisatie van de 58e editie van het NIC blijkt een hele uitdaging. De crisis laat zich voelen, maar tegelijk ervaren we ook heel veel steun van sponsors en ruiters. We worden platgebeld.”

NIC-voorzitter Max Becherer.

NIC-voorzitter Max Becherer.

De grootste uitdaging waar Becherer en zijn bestuur voor staat is: hoe krijgen we meer publiek naar de TT-hal in Assen? ,,Vorig jaar zagen we veel te veel blauw, dat wil zeggen: lege kuipstoeltjes. Dat hebben we in de portemonnee gevoeld. We gaan dit jaar aan de slag om de band met de stad Assen meer aan te halen en te benadrukken. Zo rijdt er een pendelbus tussen de stad en de hal. En zaterdag gaan we met de hulp van Jan Dolfing met pony’s de stad in”, aldus Becherer.

Volgens bestuurslid Wim van Nispen heeft de 58e editie niet ter discussie gestaan. ,,We hadden in een vroeg stadium al behoorlijk veel toezeggingen van sponsors binnen. Natuurlijk is er altijd wat verloop, maar het gaf al snel vertrouwen om door te gaan. En de crisis heeft ook nog een positieve kant, leveranciers zijn ook bereid om nog eens kristisch naar het kostenplaatje te kijken.”

In sportief opzicht staat het er goed voor vindt Becherer. ,,De deelnemers komen uit meer dan 30 landen. We hebben mensen als Albert Zoer, Angelique Hoorn, Jessica Kürten en Albert Voorn op de lijst staan.” Ook Jeroen Dubbeldam staat op de lijst die de KNHS heeft aangeleverd, maar het is nog onduidelijk of de ruiter uit Weerselo echt komt. Dat zou afhangen van de vraag of zijn stalruiter Sjaak Sleiderink ook welkom is. Chantal Regter is in elk geval wel van de partij, zij woont sinds een tijdje in Assen en rijdt bij Stal Nijboer en is daarmee tot plaatselijk favoriet uitgegroeid. ,,Ik heb paarden met kwaliteit, maar ze missen nog ervaring. Het NIC is een mooie kans om kilometers met ze te maken.”

De landelijke dressuur is dit jaar geschrapt. Wel is er zondagavond een spetterende dressuuravond, met shows en deelname van onder andere Trea Mulder, Corrie Rave en Christa Larmoyeur. Het NIC begint op donderdag 10 oktober en is die dag gratis toegankelijk.