NIC Assen wil uitgroeien tot negendaags paardenevenement

  • 26 oktober 2009 21:56
door: Steven Stegen, 26 oktober 2009 21:56

ASSEN | STEGEN.NET
De 55e editie van het NIC mag dan minder toeschouwers naar Assen hebben getrokken dan in de voormalige thuishaven Zuidlaren gebruikelijk was, toch kijkt de organisatie al weer vol goede moed naar de editie van 2010. Het bestuur heeft serieuze plannen om van het NIC een negendaagse te maken.

NIC-voorzitter Max Becherer.

NIC-voorzitter Max Becherer.

Dat er bij de eerste editie in de TT-hal geen records werden gebroken was al op vrijdag duidelijk. De eerste dagen kwamen er meer mensen dan in Zuidlaren, maar op vrijdag zakte het aantal bezoekers in. Zondagmiddag zat het niet vol, maar de zondagavond was wel goed. Al met al kwamen er tijdens het NIC een kleine 10.000 mensen minder dan in Zuidlaren.

Toch wanhoopt voorzitter Max Becherer niet bij deze cijfers. Hij beseft dat het publiek moet wennen aan de nieuwe situatie. ,,Volgend jaar willen we een volgende stap zetten. We denken aan een uitbreiding naar negen dagen en hebben bij de hippische sportbond twee weekenden vastgelegd. Kijk, we maken nu al veel kosten voor de bodem, de tribunes en de hele infrastructuur. Als je daar meer dagen gebruik van kunt maken, dan wordt het in verhouding goedkoper. Ik zie genoeg mogelijkheden om tot een mooi negendaags programma te komen”, aldus Becherer.