archief
contact
+31 6 53239630

NIC Assen wil uitgroeien tot negendaags paardenevenement

NIC-voorzitter Max Becherer.
NIC-voorzitter Max Becherer.

ASSEN | STEGEN.NET
De 55e editie van het NIC mag dan minder toeschouwers naar Assen hebben getrokken dan in de voormalige thuishaven Zuidlaren gebruikelijk was, toch kijkt de organisatie al weer vol goede moed naar de editie van 2010. Het bestuur heeft serieuze plannen om van het NIC een negendaagse te maken.

NIC-voorzitter Max Becherer.
NIC-voorzitter Max Becherer.

Dat er bij de eerste editie in de TT-hal geen records werden gebroken was al op vrijdag duidelijk. De eerste dagen kwamen er meer mensen dan in Zuidlaren, maar op vrijdag zakte het aantal bezoekers in. Zondagmiddag zat het niet vol, maar de zondagavond was wel goed. Al met al kwamen er tijdens het NIC een kleine 10.000 mensen minder dan in Zuidlaren.

Toch wanhoopt voorzitter Max Becherer niet bij deze cijfers. Hij beseft dat het publiek moet wennen aan de nieuwe situatie. ,,Volgend jaar willen we een volgende stap zetten. We denken aan een uitbreiding naar negen dagen en hebben bij de hippische sportbond twee weekenden vastgelegd. Kijk, we maken nu al veel kosten voor de bodem, de tribunes en de hele infrastructuur. Als je daar meer dagen gebruik van kunt maken, dan wordt het in verhouding goedkoper. Ik zie genoeg mogelijkheden om tot een mooi negendaags programma te komen”, aldus Becherer.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
1 comment
  1. Ik denk niet dat het uitgebreid moet worden. Dat er maar 10.000 bezoekers minder waren geloof ik niets van.
    De eerste dag woensdag zat de halve tribune vol (s’avonds) als ik het goed heb biedt deze plaats aan 3000 mensen inclusief VIP. Ik denk dat er 1200 waren in totaal. S’middags was er bijna helemaal geen publiek. Donderdag en vrijdag was ook rampzalig misschien 1500 bezoekers over deze 2 dagen. Zaterdag liep het pas s’avonds vol nou laten we zeggen 3000 mensen en zondag was het goed gevuld, laten we zeggen 5000 mensen dan kom ik op 10.700. Als ik het archief van Zuidlaren mag geloven kwamen er meestal 30.000 tot 35.000 mensen. Ik denk dat als ze uitbreiden naar 9 dagen dat ze dan in ieder geval geen standhouders meer hoeven te verwachten. Het was een drama voor ons (standhouders). Ik hoop voor NIC Assen dat ze volgend jaar meer succes hebben en dat meen ik echt. Maar ik sla een jaartje over! Als ik het fout heb over het bezoekersaantal dan krijg ik graag een reactie.

Comments are closed.