archief

Dierenbescherming: “veel mis­stan­den bij laat­ste Zuidlaardermarkt”

ZUIDLAREN — Er was veel mis met het die­ren­wel­zijn tij­dens de laat­ste Zuidlaardermarkt. Dat beweert de Dierenbescherming afde­ling Drenthe. De twee inspec­teurs wer­den niet vro­lijk van wat ze zagen aan bij­voor­beeld ver­ma­gerde paarden. 
Een mager paard op de Zuidlaardermarkt. ©Dierenbescherming

ZUIDLAREN | Stegen.net
Inspecteurs van de Dierenbescherming Drenthe heb­ben tij­dens de laat­ste Zuidlaardermarkt ‘veel mis­stan­den’ gecon­sta­teerd, zo meldt de Dierenbescherming. De orga­ni­sa­tie wil over­leg met de gemeente om het wel­zijn van de die­ren op de markt aan­zien­lijk te verbeteren.

Een mager paard op de Zuidlaardermarkt. ©Dierenbescherming
Een mager paard op de Zuidlaardermarkt. ©Dierenbescherming

Volgens de Dierenbescherming zorgt elke paar­den­markt in de vorm zoals in Zuidlaren al voor ver­min­de­ring van het paar­den­wel­zijn, maar dit keer waren er ook nog eens opval­lend veel magere die­ren, zo stel­den twee inspec­teurs vast. „Het meest schok­kend was hoe er werd gezien dat een paard werd gesla­gen en geschopt inge­la­den in een trai­ler. Het dier was dui­de­lijk in paniek en werd meer­dere malen geschopt en gesla­gen om hem te dwin­gen de trai­ler in te gaan. [pullquote]Een paard werd in een trai­ler geschopt[/pullquote]Uiteindelijk, na een lange strijd, is het dier door meer­dere men­sen de trai­ler in geduwd. Dat dit zeer veel stress ople­verde voor het paard moge dui­de­lijk zijn, maar ook levert het een gevaar­lijke situ­a­tie op voor de voor­bij­gan­gers. Het paard stei­gerde meer­dere malen in paniek en brak op een gege­ven moment zelf los. Dit ter­wijl voor­bij­gan­gers met kin­de­ren vlak­bij lie­pen”, zo schrijft de Dierenbescherming.

De con­tro­leurs stuit­ten ook op te kort vast­ge­bon­den die­ren en pony’s die met elkaar ver­strikt waren geraakt.

  • Wat vind jij, heeft de Dierenbescherming een punt? Of is het alle­maal zwaar over­dre­ven? Reageren kan hier onder, als je inge­logd bent op Facebook.
6 comments

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share