Dierenbescherming: “veel misstanden bij laatste Zuidlaardermarkt”

  • 1 november 2013 19:48
door: redactie, 1 november 2013 19:48

ZUIDLAREN | Stegen.net
Inspecteurs van de Dierenbescherming Drenthe hebben tijdens de laatste Zuidlaardermarkt ‘veel misstanden’ geconstateerd, zo meldt de Dierenbescherming. De organisatie wil overleg met de gemeente om het welzijn van de dieren op de markt aanzienlijk te verbeteren.

Een mager paard op de Zuidlaardermarkt. ©Dierenbescherming

Een mager paard op de Zuidlaardermarkt. ©Dierenbescherming

Volgens de Dierenbescherming zorgt elke paardenmarkt in de vorm zoals in Zuidlaren al voor vermindering van het paardenwelzijn, maar dit keer waren er ook nog eens opvallend veel magere dieren, zo stelden twee inspecteurs vast. ,,Het meest schokkend was hoe er werd gezien dat een paard werd geslagen en geschopt ingeladen in een trailer. Het dier was duidelijk in paniek en werd meerdere malen geschopt en geslagen om hem te dwingen de trailer in te gaan. [pullquote]Een paard werd in een trailer geschopt[/pullquote]Uiteindelijk, na een lange strijd, is het dier door meerdere mensen de trailer in geduwd. Dat dit zeer veel stress opleverde voor het paard moge duidelijk zijn, maar ook levert het een gevaarlijke situatie op voor de voorbijgangers. Het paard steigerde meerdere malen in paniek en brak op een gegeven moment zelf los. Dit terwijl voorbijgangers met kinderen vlakbij liepen”, zo schrijft de Dierenbescherming.

De controleurs stuitten ook op te kort vastgebonden dieren en pony’s die met elkaar verstrikt waren geraakt.

  • Wat vind jij, heeft de Dierenbescherming een punt? Of is het allemaal zwaar overdreven? Reageren kan hier onder, als je ingelogd bent op Facebook.