Dierenbescherming filmt niet langer op paardenmarkten

Share
  • 1 september 2016 16:23

door: redactie, 1 september 2016 16:23

Zuidlaren | STEGEN.NET | Dierenbescherming

De dierenbescherming komt niet meer op paardenmarkten om daar eventuele misstanden te filmen. Dat maakt de dierenbescherming bekend op haar website.
Zuidlaardermarkt

Pony’s op de Zuidlaardermarkt (archief).

De dierenbescherming zegt de stap te hebben genomen omdat het voor de medewerkers en vrijwilligers niet langer veilig is. ,,Ging het in het begin nog om verbaal geweld van een aantal handelaren, de laatste tijd was het fysiek geworden. We vinden het dan ook niet langer verantwoord onze mensen hieraan bloot te stellen”, zo staat te lezen op de site.

De dierenbescherming was wel aanwezig op de voorjaarsmarkt van Zuidlaren. Volgens de instantie waren er misstanden, zoals pony’s die met slecht onderhouden hoeven toch op de markt werden toegelaten en het ontbreken van drinkwater.

[socialpoll id=”2384872″]