Dressuurprogramma Jumping Indoor Maastricht trekt weinig fans

Share
  • 30 november 2013 16:38

door: redactie, 30 november 2013 16:38

blokjeMAASTRICHT | STEGEN.NET | JIM | L1
Zaterdagmiddag werden er twee Euregio dressuurrubrieken verreden in het MECC in Maastricht. Allereerst kwamen de er Z2-combinaties uit Nederland, Belgie en Duitsland in de baan om hun kür te laten zien. De overwinning ging met 75,750% naar de Belgische Lavinia Arl en haar Florestan-ruin Equestricons Next One.

De scholiere uit Lanaken, die al twee keer Belgisch kampioen was bij de pony’s, reageerde uitgelaten. ,,Het is al zo geweldig om hier te mogen rijden en dan ook nog winnen, fantastisch!”

Een sfeerbeeld van de clinic van Anky van Grunsven. ©Kim Langeslag

Een sfeerbeeld van de clinic van Anky van Grunsven.
©Kim Langeslag

Even later in de kür voor de pony’s in de Z2, deed haar zusje Antonia Arl het nog eens dunnetjes over. In deze mini-landenwedstrijd kwamen zes combinaties aan de start. Antonia reed haar pony Equestricons Epiascer overtuigend naar een eerste plaats met een score 74% rond. Nog niet zo lang geleden nam zij de pony over van haar zus Lavinia. ,,Dit was de eerste dat ik met Epiascer deze kür voor publiek reed en ook de eerste keer in Maastricht, écht heel gaaf om hier te winnen.”

Clinic Anky

Anky van Grunsven verzorgde ‘s middags een clinic. Ze zei mooie herinneringen aan het JIM te bewaren en blij te zijn met de terugkeer van het evenement. De publieke belangstelling viel zaterdagmiddag tegen. Frank Kemperman, organisator van JIM, had meer fans verwacht. ,,Misschien is Limburg niet zo dressuur-minded, want bij het springen zat het vrijdagavond goed vol”, zo zei Kemperman tegen omroep L1.