Menner Mark Weusthof opnieuw winnaar bij Indoor Twente

Share
  • 28 november 2013 18:49

door: redactie, 28 november 2013 18:49

blokjeENSCHEDE | STEGEN.NET
Hij is de tel bijna kwijt. Vast staat wel dat menner Mark Weusthof uit Rossum al talloze keren de Twentse menavond heeft gewonnen. Woensdagavond was het weer zo ver, tijdens Indoor Twente.

Weusthof kwam lachend uit de ring. ,,Hoe vaak ik nou de Twentse menavond gewonnen heb? Ik denk wel zes of zeven keer achter elkaar. Ja, sommige concoursen liggen je nu eenmaal. Het is leuk rijden voor eigen publiek en we kunnen ons op het hoogste niveau laten zien”, vertelt de winnaar van de vierspanwedstrijd. Weusthof liet Hans Heus en Christof Sandman als nummer twee en drie achter zich.

Mark Weusthof in actie tijdens Indoor Twente.s

Mark Weusthof in actie tijdens Indoor Twente.
© DigiShots

Sinds de invoering van de menavond op Hippisch Hengelo heeft Mark Weusthof nog maar één editie gemist vanwege een wereldbekerwedstrijd. Verder was hij steeds succesvol, ook na de verhuizing van het evenement van Hengelo naar de Go Planet Expo Hall in Enschede. ,,De paarden deden het gisteren weer echt goed. In de eerste rondje viel er een balletje, maar ging ik nog wel op kop. In de tweede ronde kon ik mooi afstand nemen van de rest. Indoor Twente was weer mooi om te rijden. Het was er druk en gezellig en alles was weer nog mooier dan vorig jaar. Je ziet dat ze weer een stapje verder zijn met het concours.”

Bij de tweespannen ging de zege naar Antonie ter Harmsel. Tweede en derde waren Tom Engbers en Rens Egberink. Voor de tuigpaarden waren er vier rubrieken. Martijn Rikhof won bij de enkelspannen met Botilas (v. Nando). In de showrubriek met tuigpaarden gereden door de jeugd stond de 15-jarige Frances Borkent op kop met Madonna. De damesklasse kwam op naam van Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno) en topper bij de tweespannen ereklasse was Lambertus Huckriede met Alfredo (v. Manno) en Zilver (v. Ranno). De show met Hackney’s grote maat werd gewonnen door Johan Borkent met Real King.

Indoor Twente staat komende anderhalve week in het teken van de internationale springsport. Van donderdag 28 november tot en met zondag 1 december komt de jeugd in actie en is de toegang gratis. Op dinsdag is de hengstencompetitie, op woensdag de springpaardenveiling Expo Talent Sale, met daarna de internationale springrubrieken op hoger niveau. Hoogtepunt zal dan de 1.45m Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente zijn op zondag 8 december.