Kirsten Rikkert rekent op Indoor Twente af met pechduivel

Kirsten Rikkert rekent op Indoor Twente af met pechduivel

10 december 2013 14:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeENSCHEDE | STEGEN.NET
Het bijna twee weken durende Indoor Twente kreeg zondag een glansrijke afsluiting met drie Twentenaren in de topdrie van de Grote Prijs. Kirsten Rikkert (20) uit Enter won de hoofdrubriek in Enschede op 1.45m niveau met Sorrento, de Kingston-nazaat die afgelopen zomer nog op het randje van de dood balanceerde. Ze doken als laatste starter een tiende van een seconde onder de tijd van de Grote Prijs-winnaar van 2012, Willem Greve. Peter Olthof deelde de derde plaats met Leopold van Asten.

Kirsten Rikkert rijdt met Sorrento de ereronde op Indoor Twente. ©DigiShots

Kirsten Rikkert rijdt met Sorrento de ereronde op Indoor Twente.
©DigiShots

Parcoursbouwer Louis Konickx zorgde voor een spannende ontknoping in de 15 ruiters tellende barrage in de Go Planet Expo Hall. Willem Greve ging als tweede van start met zijn nieuwe troef Avion (v. Cornet Obolensky) en hield de leiding lang vast. ,,Ik rijd dit paard nog maar twee maanden voor de familie Boomkamp uit Hengelo. Het heeft heel even geduurd voordat we elkaar vonden, maar hij heeft veel potentie. Een paard met alle vermogen. Hij is nog maar acht jaar en ik ben er super blij mee, ook dat de hele Boomkamp clan hier is en we dit resultaat wisten neer te zetten”, vertelt Willem Greve, die weer veel toekomst in zijn sportstal in Markelo heeft staan. Zijn eerdere topper Ukato is van een blessure hersteld en lijkt ook op de goede weg terug.

Voor het leven van winnaar Sorrento, die een zeer uitgekiende rit liep met Kirsten Rikkert, werd afgelopen zomer nog gevreesd. ,,Hij kreeg koliek en moest geopereerd worden. Er was een grote kans dat hij zou overlijden. Als hij maar weer bij ons in de wei kan staan, dan was ik al blij. Maar hij pakte het in de opbouw zo goed op. Van zo’n comeback durfde ik niet te dromen”, vertelt de dochter van Indoor Twente-bestuurslid Robert Rikkert.

Een overwinning had Rikkert dan ook niet verwacht. ,,Ook omdat er zoveel nullers waren. Mijn trainer Robert Vos zei: ‘Het paard van Willem heeft een grotere galop, maar Sorrento draait sneller’. Ik moest mijn eigen rondje rijden, niet te dol. Hoe rustiger je met Sorrento blijft, hoe sneller hij is”, lacht ze.

Derde lachende Twentenaar was Peter Olthof uit Langeveen, die in exact dezelfde tijd als Leopold van Asten uit Duizel finishte. Van Asten reed met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker), waarvan woensdag een nichtje geveild werd tijdens de Expo Talent Sale. Peter Olthof reed met de achtjarige, van nature zeer snelle Agossi (v. Heartbreaker), die hij eerder voor Daan Leuveld reed en nu voor Gerard Tijans uit Beuningen. ,,Dit is mijn mooiste resultaat tot nu toe. Zo vaak doe ik niet aan zulke concoursen mee. Ik ben ontzettend blij met de mensen om me heen die me in staat stellen om hier te kunnen rijden!”

De vijfde prijs ging naar Albert Zoer met de achtjarige Abra Kadabra (v. Vancouver), die een jaar geleden de finale voor jonge springpaarden won op Indoor Twente. ,,Ik denk een nieuwe topper in wording”, aldus de ruiter uit Echten.

Geslaagd

Indoor Twente gaat als geslaagd de boeken in. In totaal hebben 740 paarden deelgenomen aan de internationale springwedstrijden en werd het laatste weekend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat gesport. ,,Ruiters willen hier heel graag rijden”, vertelt Willem Greve. ,,Het zijn wel hele lange dagen voor iedereen en de rubrieken zijn lang genoeg, maar anderzijds krijgt iedereen de kans om te starten, de ring is mooi en de Grote Prijs vanmiddag was prachtig. Voor professionals is fijn om jonge en nieuwe paarden hier te kunnen starten. De enorme deelname geeft aan dat er veel behoefte is aan zulke wedstrijden.”