archief
contact
+31 6 53239630

WB Stuttgart: Persoonlijk record Helen Langehanenberg

STUTTGART | Stegen.net | DPA | KNHS
Helen Langehanenberg kwam stralend uit de piste na haar prachtige kür in Stuttgart. ,,Het was geweldig”, glunderde de 31-jarige amazone, die met Damon Hill NRW een persoonlijk record haalde in deze tweede wereldbeker van dit seizoen. Patrick van der Meer verraste met een prachtige zesde plaats met Uzzo.

Helen Langehaneberg met Damon Hill.
Helen Langehaneberg met Damon Hill.
©FEI/Karl Frieler

De spectaculaire proef van Helen Langehanenberg en de hengst Damon Hill was goed voor een score van 89,775%. ,,Niet eerder had ik zo’n goed gevoel”, aldus Langehanenberg. ,,We werken nu echt samen, Damon Hill wil echt alles voor me doen.”

De tweede plaats was voor Isabell Werth met El Santo met een score van 83,125%. Daarna volgde op de derde plaats de Zweedse Tinne Vilhelmson met Don Auriello (82,325%).

Patrick van der Meer was uiterst content met zijn optreden in Stuttgart. Probleem voor hem was vaak dat Uzzo in de Grand Prix zijn kruit iets had verschoten, waardoor de Freestyle de uitstraling miste. Dat was nu duidelijk minder het geval. ,,In Lyon heb ik van de juryleden begrepen dat ik mijn Freestyle moeilijker moet maken. Er zit nu wel een dubbele pirouette in en changementen om de pas op de volte, maar ik doe nog te veel oefeningen op de diagonaal. Ik moet meer met gebroken lijnen en voltes gaan werken. Tussen Lyon en nu was te weinig tijd, maar ik zal er nu toch aan moeten geloven en misschien is het wel tijd voor een geheel nieuwe kür”, aldus de ruiter uit Naaldwijk.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel