Persoonlijk record voor Daniëlle Heijkoop in kür Mechelen

Persoonlijk record voor Daniëlle Heijkoop in kür Mechelen

29 december 2013 12:59 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

blokjeMECHELEN | STEGEN.NET | KNHS
Daniëlle Heijkoop was zaterdag een meer dan tevreden amazone. De Rotterdamse behaalde in de kür in Mechelen een prima tweede plaats met Kingsley Siro (Gribaldi x Hemmingway), met een persoonlijk record van 81,30%. De Duitse Helen Langehanenberg was met Damon Hill goed voor de overwinning (85,850%).

Daniëlle Heijkoop is zichtbaar blij met haar proef met Kingsley Siro.

Daniëlle Heijkoop is zichtbaar blij met haar proef met Kingsley Siro.

Heijkoop liet in deze Exquis WDM Masters dressuurwedstrijd CDI5* opnieuw progressie zien, nadat ze met Kingsley Siro eerder in Mechelen ook al tweede werd in de Grand Prix op vrijdag. ,,Toen ik vanochtend op stal kwam dacht ik even dat Siro vermoeid was, maar toen ik er op stapte bleek hij weer topfit. Dat bleek ook in de proef waarin we gewoon een bijna foutloze kür wisten neer te zetten. In de Grand Prix op vrijdag was Siro echt top”, aldus Heijkoop.

In de uitslag was de voorsprong van Heijkoop op Ulla Salzgeber, die met Herzruf’s Erbe als derde eindigde, gering. Dat werd veroorzaakt door een jury die van mening verschilde. Juryvoorzitter Mariette Withages, die in Mechelen haar laatste wedstrijd op internationaal niveau jureerde, was van mening dat in piaffe en passage de beide combinaties volstrekt gelijkwaardig waren, maar in de drafreprises was in haar ogen Salzgeber net iets overtuigender. Over de winnares Helen Langehanenberg met Damon Hill bestond geen discussie. Langehanenberg vroeg niet het uiterste van haar hengst, maar reed een zeer ontspannen wedstrijd, waarin Damon Hill de oefeningen vloeiend uitvoerde.

Een prima vijfde plek was weggelegd voor Tommie Visser, die met Vingino een resultaat behaalde van 72,150%.

De proef van Daniëlle Heijkoop