archief
contact
+31 6 53239630

Helen Langehanenberg en Damon Hill op eenzame hoogte

Helen Langehaneberg met Damon Hill.

STUTTGART
Tegen de overmacht van Helen Langehanenberg en Damon Hill was tijdens de wereldbeker in Stuttgart geen kruit gewassen. De Duitse combinatie zegevierde afgetekend in de kür met een score van 86,775%. Imke Schellekens leverde niettemin een prima prestatie. De Brabantse amazone reed haar Toots (Jazz x Havidoff) naar de vijfde plaats. Patrick van der Meer eindigde met Uzzo (v. Lancet) als elfde.

Helen Langehaneberg met Damon Hill. ©FEI/Karl Frieler

Schellekens was content met haar vijfde plaats in het sterke deelnemersveld. ,,Dit was het hoogst haalbare. Maar we boeken nog steeds progressie.” Naast de vijfde plaats in de kür behaalde de amazone uit Hooge Mierde eerder al de vierde plaats. De combinatie liet met name in depiaffes punten liggen, maar de galoponderdelen waren sterk. ,,Toots was in de Kür meer ontspannen en voor mijn gevoel waren de piaffes nu correct. De muziek paste goed en we maakten geen fouten”, aldus Imke Schellekens, die over een paar weken van start wil gaan in de schitterende ambiance van het Londense Olympia, waar de vijfde etappe van deze wereldbeker competitie wordt verreden.

Imke Schellekens met Toots. ©Maria Burczyk/LL-foto.de

De Duitse amazones overheersten de kür. Helen Langehanenberg legde beslag op de eerste plaats met Damon Hill, die de wedstrijd afsloot met een score van 82.766%. Daarmee liet zij haar landgenote Kristina Sprehe met Desperados achter zich. De Italiaanse Valentina Truppa legde met Eremo del Castegno beslag op de derde plaats, maar nam daardoor wel de leiding over in het tussenklassement. Door het klimmen naar de derde plaats in de tussenstand door Sprehe zakte Edward Gal een plaatsje en staat nu vierde, terwijl Marlies van Baalen (Brakel) tiende staat.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share