archief
contact
+31 6 53239630

Dubbel thuissucces Kirsten Rikkert bij start Outdoor Wierden

WIERDEN – Kirsten Rikkert behaalde donderdag tijdens haar thuiswedstrijd Outdoor Wierden gelijk een dubbel succes. Rikkert won twee van de drie internationale rubrieken op de openingsdag van de tweede editie.
Kirsten Rikkert rijdt tijdens Outdoor Wierden naar de overwinning met No Fear van de Tichelrij. foto: Fototrailer

📌 Wierden
📝 STEGEN.NET

Kirsten Rikkert behaalde donderdag tijdens haar thuiswedstrijd Outdoor Wierden gelijk een dubbel succes. Rikkert won twee van de drie internationale rubrieken op de openingsdag van de tweede editie.

De eerste rubriek op 1.20m niveau ging nog naar Doron Kuipers met Amado ET Z (v. Andiamo), maar daarna was het Kirsten Rikkert die de ereronde aanvoerde.

Kirsten Rikkert rijdt tijdens Outdoor Wierden naar de overwinning met No Fear van de Tichelrij. foto: Fototrailer
Kirsten Rikkert rijdt tijdens Outdoor Wierden naar de overwinning met No Fear van de Tichelrij.
FOTO: FOTOTRAILER

Ze won het parcours op 1.30m niveau met de KWPN-goedgekeurde hengst Crespo VDL (v. Canturo) en piekte vervolgens op 1.40m niveau met No Fear van de Tichelrij Z (v. Numero Uno). ,,Een goed begin van een mooi concours. Outdoor Wierden is dit jaar wat anders opgezet, de organisatie doet enorm haar best en de vrijwilligers doen abnormaal veel. Echt leuk om hier te rijden en te winnen”, vertelt Kirsten Rikkert.

Lekker vlot
No Fear won eerder dit seizoen al een internationale proef in Spanje , laat Rikkert weten. ,,Ik heb haar daar ook meteen wat hoger gereden. Daardoor voelt een 1.40m proef zoals vandaag makkelijk aan voor haar. Vorige week werd ze op Jumping Schröder Tubbergen al eerste en tweede en nu was ze opnieuw simpel snel. Ze trekt veel aan op de sprong en is heel voorzichtig. Ik heb niet gek gereden, maar lekker vlot en zoveel mogelijk binnendoor”, blikt Kirsten Rikkert op haar winnende rit terug.

No Fear van de Tichelrij Z kwam via de Zangersheide veulenveiling in handen van de familie Rikkert, waarna de merrie op zevenjarige leeftijd voor de helft aan Leon Thijssen verkocht werd. ,,Ze hebben er een tijd mee gereden en ik heb haar sinds een jaartje weer onder het zadel. Het loopt lekker zo. Je komt met haar de hoek om en ze zoekt de volgende hindernis alweer op. Ze kijkt echt met je mee.”

Op een kleine drie seconden afstand in het 1.40m werd Anne-Liza Makkinga tweede met Celana (v. Argentinus), voor Doron Kuipers op Dimitri (v. Up to Date) en de Amerikaan Wilton Porter, die getraind wordt door Jeroen Dubbeldam.

Wilton Porter was bovendien derde op 1.30m niveau, waarbij Kirsten Rikkert won met haar groot galopperende KWPN-hengst Crespo VDL. Tweede was hier Madée Schuttenbeld met Vayrenta (v. Haarlem).

Outdoor Wierden sluit zondagmiddag af met de NIJWA Grote Prijs om 14.30 uur.

Total
16
Shares
gerelateerde berichten
Total
16
Share