Maikel van der Vleuten wint wereldbeker in Londen

Share
  • 21 december 2013 19:25

door: redactie, 21 december 2013 19:25

blokjeLONDEN | STEGEN.NET | ANP
De wereldbeker in Londen was even sensationeel als spannend. Maikel van der Vleuten eiste als laatste starter in de schitterende barrage de overwinning op met zijn schimmelmerrie VDL Groep Sapphire. In 2009 was vader Eric van der Vleuten nog winnaar in Olympia met Tom Boy. Het is voor Van der Vleuten jr. zijn eerste wereldbekerzege.

Maikel van der Vleuten

Maikel van der Vleuten gaat met VDL Groep Sapphire over de laatste hindernis.
©Trevor Meeks

Het verschil met de Belg François Mathy jr. (Polinska des Isles) was slechts 0,05 seconde. Van der Vleuten verdiende met zijn zege behalve 20 WB-punten ook nog bijna 45.000 euro.

De Brit Daniël Neilson (Varo M) finishte als derde. Harry Smolders (Regina Z) en Jur Vrieling (Zirocco Blue VDL) haalden door een springfout in het eerste parcours de beslissende omloop niet.

Door zijn fraaie zege steeg Van der Vleuten in de algemene rangschikking naar de derde plaats met 40 punten. Daarmee is hij al een eind op weg naar de WB-finale volgend jaar april in Lyon. Brash nam door voor eigen publiek zesde te worden de leiding over van de Zwitser Steve Guerdat. De olympisch kampioen ontbrak in Olympia.

Maikel van der Vleuten was in zijn nopjes. ,,Super. Dit is mijn eerste wereldbekerwedstrijd die ik win. Het liep in de eerste barrage echt heel goed. Ik kon alle wendingen mooi mijn ritme houden en hoefde nergens een ophouding te maken. VDL Groep Sapphire is geweldig in vorm. Ik hoefde er niet eens plat op, maar kon vlot rijden om te winnen. Ik sta nu derde in de tussenstand en ben zeker van de finale in Lyon. De laatste weken gaat het echt geweldig.”