Bezoekersrecord voor ‘nieuw’ Indoor Groningen

Share
  • 8 januari 2014 16:48

door: Steven Stegen, 8 januari 2014 16:48

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De naamsverandering van Indoor Veendam in Indoor Groningen oogstte vooraf de nodige scepsis, maar gezien het grote aantal bezoekers aan het evenement is het een succesvolle stap geweest. Een meer dan tevreden voorzitter Aaldert de Vrieze maakte zaterdagavond bekend dat het concours een recordaantal bezoekers heeft getrokken.

Er was opvallend veel belangstelling voor Indoor Groningen. ©Steven Stegen

Er was opvallend veel belangstelling voor Indoor Groningen.
©Steven Stegen

Na 51 edities Indoor Veendam, inclusief een verhuizing van de Veendammer Sorghvliethal naar de Eurohal in Zuidbroek, was het dit jaar even wennen met die nieuwe naam. De stichting Ruitersport Noord-Nederland wil het evenement meer uitstraling geven en een breder publiek èn bredere sponsorgroep interesseren. Dat de provincie Groningen afhaakte als sponsor steekt de ploeg van De Vrieze nog altijd.

De Vrieze maakte er geen geheim van dat het lastig was om dit jaar de eindjes aan elkaar te knopen. Maar zaterdagavond leken alle sores vergeten. ,,De naam is veranderd, maar het publiek niet. Dat was echt geweldig en we hebben zelfs een record”, sprak een schijnbaar geëmotioneerde voorzitter op de slotavond. Dat betekent dat er meer dan 30.000 bezoekers naar Zuidbroek kwamen.

Hoe kijk jij terug op Indoor Groningen? Wat vond je goed? Wat is voor verbetering vatbaar? Laat je reactie hieronder achter (wel inloggen eerst op Facebook).