Indoor Groningen: Duitser Hartwig Rohde pakt twee overwinningen

Share
  • 3 januari 2014 11:11

door: redactie, 3 januari 2014 11:11

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
Het was donderdag ontegenzeggelijk de dag van Hartwig Rohde. De Duitse ruiter won bij Indoor Groningen zowel het 1.35 als de 1.40-rubriek.

Hartwig Rohde won donderdagavond de 1.40 met Havinga's Amando. ©Roos Meertens

Hartwig Rohde won donderdagavond de 1.40 met Havinga’s Amando.
©Roos Meertens

Belangrijkste onderdeel van het avondprogramma was de winning round van het 1.40. Eerder op de dag kwalificeerden 20 combinaties zich voor het sluitstuk van deze rubriek, waarin goed werd gereden. Van de 18 combinaties die aan de start kwamen bleven er negen foutloos. Hartwig Rohde dook met Havinga’s Amando van de Nederlandse eigenaar Lukas Havinga als enige onder de 40 seconden en daarmee stelde de Duitser uit Werlte de overwinning veilig.

De tweede plaats in de 1.40 was voor de Zweedse Elin Hällgren metConoc, met een foutloze rit in 40,51. Marleen Bruggink was met haar derde plaats de beste Nederlander. Zij kwam met Primeval Dakota aan de start.

Eerder op de dag won Hartwig Rohde ook al de 1.35. Hij zette met Havinga’s Barco een razendsnelle ronde neer en troefde daarmee Suus Kuyten op Wellington Times af. Weite Oldenziel eindigde knap als derde met Amirda. Daarna volgde Hester Klompmaker met Colore en Albert Zoer met Budine.