Suzanne Tepper grijpt overwinning in eerste 1.40-rubriek Indoor Groningen

Share
  • 9 januari 2015 08:43

door: Steven Stegen, 9 januari 2015 08:43

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
Suzanne Tepper is donderdag sterk begonnen aan het internationale deel van Indoor Groningen. Ze schreef met de schimmel Esprit DS de eerste 1.40-rubriek op haar naam.

Een flink groep kwam ‘s middags in de eerste omloop aan de start. In de avonduren werd de strijd beslecht met de barrage. Tepper zette daarin een probleemloos foutloos rondje neer in 60,39 seconden.

Indoor Groningen 2015. Suzanne Tepper rijdt Esprit DS naar de overwinning in het 1.40.

Suzanne Tepper rijdt Esprit DS naar de overwinning in het 1.40.
STEVEN STEGEN

Daarmee was de Groningse amazone ruimschoots sneller dan Hester Klompmaker, die met Aimee opnieuw bewees dat ze tot de top behoort. De merrie toonde hele goede manieren en veel souplesse. De derde plaats was voor opnieuw een Noordelijke amazone: Mareille van Geel-Schröder met Chakato.

Er kwam veel kwaliteit aan de start. Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Jur Vrieling en Albert Zoer, ze lieten zonder uitzondering mooie ritten zien. Zoer plaatste zich met Abra Kadabra, vorig jaar winnaar in Zuidbroek, ook voor de barrage. Pech was er voor Nynke de Vries. De Drentse amazone reed een mooie ronde, maar kreeg op de laatste steilsprong een fout met Brego.

Uit Zweden
Niklas Arvidsson was eerder op de dag zeer succesvol. De 36-jarige ruiter uit Zweden won het 1.30 met Hasard en in het 1.45 was hij de beste met Cobolt. Hartwig Rohde pakte in het 1.30 de tweede plaats met Havinga’s Amigo. In het 1.35 was de tweede plaats voor Bart Haselbekke met Qualif de Thurin.

Geen Maureen Bonder
Maureen Bonder heeft zich afgemeld voor Indoor Groningen, zo laat de Drentse amazone op Facebook weten. Na de verkoop van haar toppaard Alex heeft ze nog geen opvolger op het zelfde niveau.