Maureen Bonder geniet van Ukkie zo lang het nog kan

Share
  • 16 januari 2014 16:40

door: Steven Stegen, 16 januari 2014 16:40

blokjeSCHOONOORD | STEGEN.NET
Klein, maar fijn. Het is zeker van toepassing op het schimmeltje Ukkie, waarmee Maureen Bonder de finale van Indoor Hartje Drenthe wist te winnen. De Drentse amazone geniet van Ukkie zo lang het nog kan, want ze wordt dit voorjaar gedekt.

De manier waarop Bonder en Ukkie in Beilen de hoofdrubriek wisten te winnen was indrukwekkend. De combinatie liet zich meeslepen door het enthousiast meelevende publiek en draaide het gas vol open, om uiteindelijk met slechts twee honderdste van een seconde voorsprong de Grote Prijs te winnen.

Maureen Bonder met Ukkie in actie in Beilen. ©Christiaan Kikkert/Horsefotografie

Maureen Bonder met Ukkie in actie in Beilen.
©Christiaan Kikkert/Horsefotografie

Voor Maureen Bonder was de zege in Beilen een mooie opsteker. De slotdag van Indoor Groningen in Zuidbroek verliep niet zo goed. Dieptepunt was de onverklaarbare schuiver die haar toppaard Alex maakte in de barrage van de Grote Prijs, toen hij een oxer niet leek te hebben opgemerkt. ,,Ik heb dat moment talloze keren op de video terug gekeken, maar ik snap ‘t nog steeds niet. Ik hou het toch op een communicatiestoornis. Misschien was ik onbewust al te veel vooruit aan het denken”, zegt Maureen Bonder.

De succesvolle amazone is professioneel genoeg om door zo’n gebeurtenis niet bij de pakken neer te gaan zitten. ,,En gelukkig heeft Alex er ook niets aan over gehouden. We hebben nog net zo veel vertrouwen in elkaar als daarvoor.”

Ukkie

[pullquote]Gerrie Ploeg vond Ufo niet zo’n mooie naam. Toen werd het Ukkie!”[/pullquote]Over Ukkie is ze meer dan tevreden. ,,Die is als zesjarige bij mij gekomen en kort daarna is Ukkie verkocht aan de huidige eigenaar Gerrie Ploeg, die er ook zelf mee heeft gereden. Het paard heette toen nog Ufo, maar dat vond Gerrie niet zo’n mooie naam en toen is het Ukkie geworden!”

Maureen Bonder ging het vlijtige schimmeltje rijden om het sportpredikaat veilig te stellen. Binnenkort wacht Ukkie een nieuwe carrièreswitch: ,,Het is de bedoeling dat ze in maart gedekt wordt.”

Het drama van Maureen Bonder in beeld: Alex schuift door de hindernis. ©Steven Stegen

Het drama van Maureen Bonder in Zuidbroek in beeld: Alex schuift door de hindernis.
©Steven Stegen