Micky Morssinkhof derde op thuisconcours vol grote namen

Share
  • 6 januari 2014 09:46

door: redactie, 6 januari 2014 09:46

blokjeVRAGENDER | STEGEN.NET
Wat zich zaterdag afspeelde op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft zich nog niet eerder op een landelijk concours in Nederland vertoond. Zoveel topruiters bij elkaar is normaal gesproken alleen aan de grotere internationale evenementen voorbehouden, maar de accommodatie in Vragender van de familie Morssinkhof is zo uniek qua omvang en faciliteiten dat het storm liep, met als gevolg dat het publiek rijendik langs de kant kwam staan.

Zeker 1.500 tot 2.000 toeschouwers zagen olympische ruiters als Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam, Wout-Jan van der Schans en Katharina Offel in actie, maar ook toppers als Eric van der Vleuten, Willem Greve, Roelof Bril, Julia Kayser en Annelies Vorsselmans. Parcoursbouwer Jos Brinkman uit Almelo stippelde samen met assistent Jeroen Grosman uit Aalten voor de Grote Prijs op zaterdagavond een schitterend parcours op 1.40/1.45m niveau uit. Willem Greve maakte het publiek wegwijs en legde uit wat er van de ruiters verwacht werd, waarna de proef van start ging.

Micky Morssinkhof werd met Camonyak derde op haar thuisconcours. ©Wendy Scholten

Micky Morssinkhof werd met Camonyak derde op haar thuisconcours.
©Wendy Scholten

De sfeer zat er direct goed in en elke deelnemers werd met een applaus beloond, ongeacht het resultaat. Patrick van der Schans en Jurgen Stenfert reden al vroeg in het deelnemersveld foutloos en uiteindelijk voegden zich daar nog acht ruiters aan toe. Stenfert’s tijd was niet heel snel en hij zou vierde worden met Zabor (v. Regino Adelheid).

De 17-jarige Micky Morssinkhof, die een thuisconcours reed, werd knap derde met Camonyak (v. Coronado) waar ze een geweldig toekomstpaard aan heeft. Haar trainer Kevin Gielen uit Winterswijk versloeg haar door met Fariska (v. Nonstop) 0,7 seconde eerder te finishen, maar kon niet op tegen de strakke stuurmanskunst van de 24-jarige Bjorn Egberink uit Holten met de groot galopperende Zidane (v. Cavalier).

Egberink, stalruiter van Peter Geerink, won 500 euro en als extra prijs een dekking van de olympische springhengst VDL Groep Verdi TN. Voor Kevin Gielen, de nummer twee, is er als extraatje twee ton aan kruidenhooi van Louis Venhorst Fourage. De hindernis van Jan Arts & Jeroen Hendriks Omheiningen voor de beste Z/ZZ-springruiter ging mee naar Brabant. Deze werd gewonnen door Mitchel Sonneveld uit Sprundel met Blom’s Cekakina (v. Lupicor).

Het volgende springconcours op Paardensportcentrum Lichtenvoorde wordt van 7 tot en met 9 februari gehouden. Daarvoor staan er dressuurwedstrijden op de agenda en op vrijdag 10 januari een dressuurclinic over houding en zit.