archief
contact
+31 6 53239630

Esther Blekkink debuteert in 1.40 met zege tijdens Outdoor Vragender

VRAGENDER – Esther Blekkink won zaterdagmiddag de Grote Prijs over 1.40 tijdens de eerste editie van Outdoor Vragender. Blekkink schitterde voor eigen publiek op de gloednieuwe bodem met It’s Easy van haar werkgever Eric Morssinkhof.
Esther Blekkink met It's Easy tijdens de prijsuitreiking van Outdoor Vragender. foto: Wendy Scholten
Esther Blekkink met It’s Easy tijdens de prijsuitreiking van Outdoor Vragender. FOTO: Wendy Scholten

Vragender | STEGEN.NET

Esther Blekkink won zaterdagmiddag de Grote Prijs over 1.40 tijdens de eerste editie van Outdoor Vragender. Blekkink schitterde voor eigen publiek met It’s Easy van haar werkgever Eric Morssinkhof.

Esther Blekkink met It's Easy tijdens de prijsuitreiking van Outdoor Vragender. foto: Wendy Scholten
Esther Blekkink met It’s Easy tijdens de prijsuitreiking van Outdoor Vragender.
FOTO: Wendy Scholten

Eric Morssinkhof heeft zichzelf opnieuw overtroffen met de aanleg van de schitterende nieuwe buitenpiste op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Dat werd beloond door talloze lofuitingen en het allermooiste: een overwinning in de 1.40m Grote Prijs op zaterdagmiddag door stalamazone Ester Blekkink. Hoe geroutineerd het er ook uitzag, het was de allereerste Grote Prijs-zege voor Ester Blekkink.

Extra dimensie
Paardensportcentrum Lichtenvoorde stond al op de hippische kaart vanwege de imposante binnenhal, maar heeft nu een extra dimensie gegeven aan rijden van buitenconcoursen. Vanuit heel Nederland kwamen springruiters naar Vragender om deel te nemen aan de vierdaagse wedstrijd in een parkachtige omgeving met een immense hoofdpiste van 60 x 100 meter.

Ook al traint Ester Blekkink elke dag op het buitenterrein, ook zij is nog steeds onder de indruk van de entourage. ,,Het is gewoon abnormaal mooi. Alles is met smaak aangekleed en ingericht. En ik ben niet de enige die hier graag rijdt. Er waren alleen al meer dan 110 deelnemers in het Z en ZZ vandaag.”

De concurrentie tekende zich meteen af. Nuri Dijks won met Addison (v. Berlin) de klasse ZZ en Jack Ansems, die sinds kort zijn stal in St.Oedenrode runt, won de klasse Z met Delia B (v. Cantos). Nuri werd in de 1.40m Grote Prijs tweede en Jack zesde.

Stevig parcours
Voor de Grote Prijs schotelde Jos Brinkman de deelnemers een stevig 1.40m parcours voor, maar op de perfecte bodem leken de paarden te vliegen en maar liefst 24 van de 45 finishten met een springfout en minder.

Tien kwamen er terug voor de barrage, waarin Ester Blekkink twee ijzers in het vuur had. Met haar acht jaar jonge, zelf gefokte hengst Eindelijk (v. Applaus) reed ze op safe en zou ze vijfde worden. Met It’s Easy, die tot voor kort door Micky Morssinkhof op concours werd uitgebracht, reed ze de winnende tijd.

Blekkink: ,,Easy voelde het eerste rondje al heel safe aan. Hij springt verschrikkelijk op zijn eigen manier. Heel recht in het lichaam, maar hij heeft een enorm groot hart. Hij wil altijd naar de overkant. Met mijn eigen hengst ben ik ook super blij. Die kan nog niet zo hard als Easy, dus ik besloot verstandig te rijden en voor een foutloze rit te gaan. Volgende week start ik ze op het internationaal concours Jumping Schröder Tubbergen.”

Eric en Nory Morssinkhof waren er zaterdag niet bij. ,,Maar ik heb al wel een appje van Eric gekregen met gefeliciteerd”, lacht Ester Blekkink. Remco Been, nog maar net in dienst bij Hank Melse in Winterswijk, deed ook goede zaken. Hij werd derde met de vanuit Mexico teruggekomen Allegro (v. Cobra). Leontine Bruin werd knap vierde met Eternity.

 • Prijswinnaars 1.40m Grote Prijs Outdoor Vragender 2017
  1. Ester Blekkink, It’s Easy (v. Non Stop), 0/0-42.69
  2. Nuri Dijks, Addison (v. Berlin), 0/0-43.16
  3. Remco Been, Allegro (v. Cobra), 0/0-43.48
  4. Leontine Bruin, Eternity, 0/0-45.43
  5. Ester Blekkink, Eindelijk (v. Applaus), 0/0-49.27

Total
32
Shares
0 deel
0 deel
32 deel
0 Tweet
0 deel