archief
contact
+31 6 53239630

Dinja van Liere met overmacht naar KNHS-titel in ZZ-licht

ERMELO – De Zeeuwse Dinja van Liere behaalde zaterdagavond met overmacht de KNHS-titel in de ZZ-licht. Ze gaf in de kür de leiding niet meer uit handen met de zwarte hengst Duval’s Capri Sonne. De Z2 werd gewonnen door Lotje Schoots met Cocksdorp Texel.

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Met grote overmacht heeft Dinja van Liere de KNHS-titel in de ZZ-licht in de wacht gesleept. De Zeeuwse amazone was ook in de kür de sterktste met de hengst Duval’s Capri Sonne Jr. In de Z2 won de ervaren Lotje Schoots. De noordelijke afvaardiging kwam er niet aan te pas in Ermelo, met uitzondering van de derde plaats van Marsja Dijkman in de M2.

Dinja van Liere was in de ZZ-licht de overtuigende kampioene, met een eindscore van 77,56%.

In de kür danste de indrukwekkende zwarte hengst op passende muziek: I’m sexy and I know it. ,,Hele passende muziek”, vond Van Liere. ,,Hij is heel werkwillig en lief, het is een ware droom om hem te mogen rijden. Alle mensen die mij hebben geholpen en gesupporterd ook heel erg bedankt, maar in het bijzonder ben ik super blij met Capri z’n eigenaar Jan-Cees van der Endt dat ik dit mega bijzondere paard mag rondsturen! Wowie!”

Drents kampioene Eline Klont werd met Arragon zevende in de ZZ-licht.
Drents kampioene Eline Klont werd met Arragon zevende in de ZZ-licht.

Op gepaste afstand volgden Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro) met 71,28 procent op de tweede plaats. Voor het brons mocht Rosalie Bos met haar paard Bolita (v. Uptown) opstellen. Zij noteerden een score van 69,63 procent. Drents kampioene Eline Klont wist met Arragon nog een plaats te klimmen in het klassement. De combinatie uit Assen plaatste zich als achtste nog net voor de kür en werd uiteindelijk zevende.

Z2

De ervaren Lotje Schoots bleek in de klasse Z2 over twee proeven de beste met Cocksdorp Texel (v. Lingh). De combinatie zette in de Roelofsen Raalte Prijs een puntentotaal van 71,75 procent neer. ,,Het is misschien niet het knapste paard, maar hij heeft zo’n geweldig karakter,” reageert Lotje enthousiast. ,,Hij is pas zeven jaar, maar loopt zo gelaten en ontspannen door de baan. Ik zie echt een goede toekomst in hem.”

[pullquote]Lotje Schoots: “Cockdorp Texel is misschien niet de knapste, maar wat een geweldig karakter!”[/pullquote]Alhoewel hij de kür op muziek won, eindigde Bart Veeze met Brown Boy (v. Sandreo) nipt op de tweede plaats met een overall percentage van 71,04 procent. Na de eerste proef stond hij nog vierde in het tussenklassement en vocht zich dus goed terug in de wedstrijd. Jong talent Mercedes Verweij kwam met Zarah (v. Oscar) aan de start. De pas 15-jarige amazone presteerde heel stabiel, wat resulteerde in 69,79 procent en een bronzen medaille.

Diana Boer pakte de zevende plaats. De amazone van de LR Slagharen verscheen aan de start met Hot Fever. Drents kampioene Marloes Oldenhuizing werd achtste met O’Marado’s Boris.

Z1

In de Z1 gaf Kirsten Brouwer de leiding niet meer uit handen. Haar hengst Dancer (v. Vivaldi) deed zijn naam eer aan en danste naar een totaalscore van 70,05 procent. Daarmee bleef ze haar concurrentie met bijna vier procent voor. Kirsten droomde al lang van een nationale titel. ,,Eindelijk is het gelukt een KNHS kampioenschap te winnen, ik ben zo blij. Dancer heeft een geweldige instelling en ik wist dat vandaag kon lukken, maar dan moet het toch nog gebeuren.”

Zilver in de Z1 was er voor Jessica Nijpjes en Balorig Z (v. Balougran Z) met een percentage van 66,18 procent. Zij werd op de voet gevolgd door Fieke Houwen, die haar Vivaldi-nakomeling Colt Sollenburg overall naar 65,93 procent en een derde plaats reed. De Drentse Ellen Wynia eindigde met Chakakahn als achtste. ,,Ik ben blij met dit resultaat. Ik wil Laura Zwart ontzettend bedanken voor het coachen en natuurlijk het thuispubliek dat met me mee heeft geleefd.

M2

Carlijn Spaan en Begijnhoeve’s Creatzo (v. Johnson) wonnen overtuigend de M2. Haar score van 67,33 procent sloeg een gat van bijna drie procent met de nummer twee. Carlijn vertelt trots over haar paard: ,,Hij doet in het losrijden al zijn best, maar in de ring gaat daar altijd nog een tandje bovenop. Natuurlijk ben ik over vandaag  erg tevreden.”

De zilveren plak werd omgehangen bij Sheela van Bregt. Zij reed met Don Sinclair (v. Sir Sinclair) een puntenaantal van 64,89 procent bij elkaar. Marsja Dijkman en haar Fries Alfvera Fan’e Beijemastate werden derde met 64,11 procent. Dijkman was super trots:  ,,Dan wordt je ineens wakker en besef je dat je toch maar even derde van Nederland bent geworden in het M2!!! Zo ongelofelijk blij met Alfvera fan ‘e Beijemastate wat een topmerrie en wat een geweldige instelling heeft dat paard! Voor mij is het een bronzen medaille met een dikke vette gouden rand, ze liep echt super fijn!”, aldus de leerling van Laura Zwart.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share