Finale wereldbeker lonkt voor Hans Peter Minderhoud

Share
  • 2 maart 2014 11:24

door: redactie, 2 maart 2014 11:24

blokjeGOTHENBURG | STEGEN.NET | KNHS
Hans Peter Minderhoud is zaterdag vierde geworden in de kwalificatie voor de wereldbeker. De ruiter uit Harskamp kwam met de KWPN-hengst Johnson (Jazz x Flemmingh) aan de start tijdens deze één na laatste wedstrijd van het seizoen. Jessica von Bredow-Werndl won met Unee BB.

Door de goede prestatie van Minderhoud lijkt deelname aan de finale nu vrijwel zeker, want hij staat nu vijfde in de tussenstand. De finale is van 17 tot en met 21 april om Lyon. Ook Edward Gal, die in Gothenburg niet aan de start verscheen en nu zevende staat, lijkt vrijwel zeker van een startplaats in die finale.

Hans Peter Minderhoud met Johnson (archief). ©team Nijhof

Hans Peter Minderhoud met Johnson (archief).
©team Nijhof

Had Minderhoud in de Grand Prix op vrijdag nog een paar foutjes, waardoor hij op een score van 71% bleef steken, in de Kür bleef hij zonder fouten en eindigde hij op een score van 77.400%. ,,In de Grand Prix hadden we een foutje in de changementen om de twee en in de zigzag maakte ik zelf een telfout, maar in de Freestyle beleven we foutloos. Johnson is een imponerende hengst met heel veel expressie en dat komt met name naar voren in de appuyementen, de piaffe en de passage. Op die onderdelen weten we echt te scoren, maar het kan allemaal nog net iets fijner, want de hengst is nog net een tikkeltje onervaren. Een ander pluspunt is dat Johnson wel enorm blijft meewerken”, aldus Minderhoud.

De voorzitter van de jury, de Zweed Svalling, stak na het afgroeten twee duimen omhoog. ,,Dat bevestigde direct mijn goede gevoel!” Voor Minderhoud was de reis naar Gothenburg een goede beslissing. ,,Ik had wel kunnen wachten tot Indoor Brabant, maar dan hangt kwalificatie voor de wereldbekerfinale helemaal van die ene wedstrijd af. Ik ben nu zeker en dat geeft een rustig gevoel. Met Glock’s Romanov ben ik gestart in de kwalificaties in Londen en Stockholm en met Johnson in Neumünster en nu hier. Dat geeft mij de mogelijkheid om voor Lyon te kiezen voor het paard dat op dat moment in topvorm is.”