Maikel van der Vleuten begint met goed gevoel aan finale wereldbeker

  • 17 april 2014 17:06
door: redactie, 17 april 2014 17:06

blokjeLYON | STEGEN.NET | KNHS
De deelnemende springruiters aan de finale van de wereldbeker konden donderdag een warm up rondje maken. Voor Maikel van der Vleuten, de enige Nederlander in de finale, pakte dat goed uit. Verdi gaf hem een goed gevoel.

Van de 41 combinaties die meedoen aan de finale maakten 34 gebruik van de mogelijkheid om aan de baan te wennen. Daarbij dus Maikel van der Vleuten, die acht sprongen maakte met Verdi. ,,Ik had van tevoren besloten dat als Verdi NOP mij een goed gevoel zou geven ik na acht hindernissen zou stoppen. Waarom een paard dat in topvorm is, zo voelde Verdi vandaag in ieder geval aan, alle hindernissen moeten springen? Er staan hem hier in Lyon nog genoeg hoge hindernissen te wachten”, aldus Maikel, voor wie dit de tweede wereldbeker finale is waarin hij aan de start komt. “Mijn debuut op dit niveau was in 2012 tijdens Indoor Brabant en ik vind dit een schitterende cyclus, met de finale als absolute apotheose.”

De piste in Lyon, waar de wereldbekerfinales plaatsvinden. ©Marzia Bonet

De piste in Lyon, waar de wereldbekerfinales plaatsvinden.
©Marzia Bonet

Van der Vleuten junior wil in de openingswedstrijd aanvallend van start wil gaan. ,,Verdi NOP beschikt zoals we weten over voldoende vermogen. Probleem was tot een half jaar geleden dat we in de barrages nooit voluit konden rijden. Sinds zes maanden is de controle honderd procent en nu kan ik ook in de barrages voluit gaan. De wedstrijd morgen is direct op tijd en ik ben vast van plan, mede omdat de vorm er is, om me er vooraan bij te rijden”, aldus een zelfverzekerde Maikel.

De eerste rubriek werd gewonnen door de Fransman Kevin Staut, die met Oh d’Eole aan de start kwam en Ludger Beerbaum op de tweede plaats wist te houden. Beerbaum mocht op het laatste moment nog starten in Lyon.

Voor de dressuurpaarden die deelname aan de Reem Acra FEI wereldbeker voor dressuurruiters is de veterinaire keuring vrijdagochtend om 07.00 uur, waarna de ruiters de gelegenheid krijgen om in de wedstrijdring te oefenen.

Globaal programma:

Vrijdag 18 april:
– 20.00 uur – springen, 1e wedstrijd
Zaterdag 19 april:
– 15.00 uur – dressuur, Grand Prix
– 20.00 uur – springen, 2e wedstrijd
Zondag 20 april:
– 13.30 uur – dressuur, finale, Kür
Maandag 21 april:
– 14.00 uur – springen, finale, 2e wedstrijd

Uitslagen en startlijsten vind je hier.