Eric Lamaze wint met Powerplay Grote Prijs La Baule

  • 18 mei 2014 19:21
door: redactie, 18 mei 2014 19:21

blokjeLA BAULE | STEGEN.NET
Eric Lamaze schreef zondag de Grote Prijs van het CSIO La Baule op zijn naam. De Canadese ruiter pakte met Powerplay de hoofdprijs van 66.000 euro.

Eric Lamaze rijdt Powerplay naar de overwinning.

Eric Lamaze rijdt Powerplay naar de overwinning.

De Nederlandse springruiters bleven ver van het grote geld verwijderd. Marc Houtzager maakte in de eerste omloop twee fouten met Sterrehof’s Opium en werd 30e. Timoty Hendrix kreeg met Very Nice drie balken aan de benen en Vincent Voorn staakte zelf de strijd met Quinlan. Ook Willem Greve red met Avion het parcours niet uit.

In de barrage vochten negen combinaties om de overwinning. Eric Lamaze kwam met Powerplay tot een superieure tijd van 35,83 seconden, een resultaat waar de concurrentie alleen maar van kon dromen. De Marokkaan Abdelkebir Quaddar pakte zeer verrassend de tweede plaats met Quickly de Kreisker. Patrice Delaveau werd voor eigen publiek derde met Carinjo. De Belg Jos Verlooy pakte met Domino de mooie vijfde plaats.