archief
contact
+31 6 53239630

Prima tweede plek voor Nederlandse spring­rui­ters in Rome

ROME — Oranje was vrij­dag dicht bij de over­win­ning in Furusiyya FEI Nations Cup, maar de spring­rui­ters moesten toch nog bui­gen voor België. De ploeg bestond uit Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder. 
Verdi

blokjeROME | STEGEN.NET | ANP | KNHS
De Nederlandse spring­rui­ters heb­ben van­daag bij de wed­strijd om de Nations Cup in Rome net naast de over­win­ning gegre­pen. Het kwar­tet Jeroen Dubbeldam (met Zenith SFN), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi), Jur Vrieling (VDL Bubalu) en Gerco Schröder (Glock’s London) ein­digde als tweede met 9 straf­pun­ten. Alleen België deed het beter, met 1 straf­punt min­der. Duitsland moest genoe­gen nemen met de derde plaats.

Dubbeldam, Van der Vleuten en Schröder zet­ten alle­maal één fout­loze omloop neer en een ronde met ieder één spring­fout. Vrieling kreeg in de eer­ste omloop een straf­punt van­wege tijds­over­schrij­ding en in de tweede ronde moest hij 9 straf­pun­ten incas­se­ren. De twee slecht­ste resul­ta­ten wer­den bij ieder land geschrapt.

Verdi
Maikel van der Vleuten maakte met Verdi maar één fout in Rome.
©FEI/Kit Houghton

Nederland ver­diende met de tweede plaats 40.000 euro, de Belgen pak­ten 64.000 euro. De wed­strijd in Rome was voor Nederland de eer­ste waar om pun­ten werd gere­den. Na de eer­ste man­che stond Nederland nog vierde, maar dank­zij fout­loze rit­ten van Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi NOP klom ons land lang­zaam maar zeker omhoog. Dat de Belgen net niet ver­sla­gen wer­den kwam omdat Gerco Schröder en Glock’s London, die in de eer­ste man­che soe­ve­rein fout­loos waren geble­ven, op de aller­laat­ste hin­der­nis een foutje moesten incasseren.

Bondscoach Rob Ehrens baalde een beetje na die tweede plek. „Ik had graag hier wil­len win­nen en we waren er heel dicht bij. Erger nog, de over­win­ning zat er echt in. Wat echt jam­mer was dat Gerco net iets te open naar de aller­laat­ste hin­der­nis reed en daar die fout kreeg. Gerco keek naar de klok en zag dat hij amper bin­nen de tijd kon rij­den, waar­door hij de fout maakte in de haast om aan de finish te komen”, aldus Ehrens, die onder de indruk was geweest hoe de Nederlandse paar­den in de beide man­ches had­den gespron­gen. „Jammer waren de twee fou­ten van VDL Bubalu in de tweede man­che. In de eer­ste man­che was de hengst top­fit en waar­door de twee fou­ten ont­ston­den in de tweede ronde, dat moet ik terug­kij­ken op de video.”

gerelateerde berichten
Total
0
Share