Revanche in Rome: springruiters tweede in Nations Cup

Share
  • 22 mei 2015 20:26

door: redactie, 22 mei 2015 20:26

ROME | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse springruiters haalden bij de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome een mooie revanche. De ploeg van bondscoach Rob Ehrens eindigde als tweede, achter Groot-BrittanniĂ«. ,,We waren er heel dicht bij, dit was heel goed”, aldus Ehrens.

Nations Cup Rome Jur Vrieling

Jur Vrieling reed met VDL Zirocco Blue NOP twee keer foutloos.

Nederland had in Rome een gunstige startpositie en kwam met een sterke ploeg aan de start, nadat de eerste landenwedstrijd van dit seizoen in La Baule op een flinke teleurstelling was uitgedraaid. In Rome reden zowel Jur Vrieling (VDL Zirocco Blue N.O.P.) als Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P.) twee foutloze ronden.

Pechfout
Jeroen Dubbeldam kreeg met SFN Zenith N.O.P. in de beide omlopen een pechfout en Gerco Schröder liet met Glock’s Cognac Champblanc in de eerste omloop twee balken vallen, maar revancheerde zich in de tweede manche met een foutloos optreden. De fouten van Schröder hadden te maken met de gesteldheid van de bodem, nadat het in Rome flink had geregend.

Goede zaken
Met de tweede plaats deed Nederland goede zaken, omdat er in Rome voor de punten werd gereden. In de tussenstand staat Oranje nu op de vierde plek. De volgende wedstrijden waar punten verdiend kunnen worden zijn in Rotterdam (19 juni) en Falsterbo, begin juli.