archief
contact
+31 6 53239630

Revanche in Rome: spring­rui­ters tweede in Nations Cup

ROME — De Nederlandse spring­rui­ters haal­den bij de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome een mooie revan­che. De ploeg van bonds­coach Rob Ehrens ein­digde als tweede, ach­ter Groot-Brittannië. Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten reden bei­den een dub­bele nulronde. 
Jur Vrieling Zirocco Blue

ROME | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse spring­rui­ters haal­den bij de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome een mooie revan­che. De ploeg van bonds­coach Rob Ehrens ein­digde als tweede, ach­ter Groot-Brittannië. „We waren er heel dicht bij, dit was heel goed”, aldus Ehrens.

Nations Cup Rome Jur Vrieling
Jur Vrieling reed met VDL Zirocco Blue NOP twee keer foutloos.

Nederland had in Rome een gun­stige start­po­si­tie en kwam met een sterke ploeg aan de start, nadat de eer­ste lan­den­wed­strijd van dit sei­zoen in La Baule op een flinke teleur­stel­ling was uit­ge­draaid. In Rome reden zowel Jur Vrieling (VDL Zirocco Blue N.O.P.) als Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN N.O.P.) twee fout­loze ronden.

Pechfout
Jeroen Dubbeldam kreeg met SFN Zenith N.O.P. in de beide omlo­pen een pech­fout en Gerco Schröder liet met Glock’s Cognac Champblanc in de eer­ste omloop twee bal­ken val­len, maar revan­cheerde zich in de tweede man­che met een fout­loos optre­den. De fou­ten van Schröder had­den te maken met de gesteld­heid van de bodem, nadat het in Rome flink had geregend.

Goede zaken
Met de tweede plaats deed Nederland goede zaken, omdat er in Rome voor de pun­ten werd gere­den. In de tus­sen­stand staat Oranje nu op de vierde plek. De vol­gende wed­strij­den waar pun­ten ver­diend kun­nen wor­den zijn in Rotterdam (19 juni) en Falsterbo, begin juli.

gerelateerde berichten
Total
3
Share