Gemoedelijke sfeer bij NK dameszadel in Stuifzand

Gemoedelijke sfeer bij NK dameszadel in Stuifzand

24 juni 2014 08:50 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

blokjeSTUIFZAND | STEGEN.NET
Rond manege De Buitenwijck werd zondag het officieuze NK dameszadel verreden. De sfeer was ongedwongen en sportief. Opvallend genoeg was er ook een mannelijke deelnemer: Erik Oosterhof uit Meppel.

Eén van de deelnemers aan het NK dameszadel. ©Steven Stegen

Eén van de deelnemers aan het NK dameszadel.
©Steven Stegen

Oosterhof deed met manegepaard Luuk mee aan de dressuur. Hij vindt het niet raar om als man mee te doen aan een wedstrijd waarbij uitsluitend in dameszadel wordt gereden. ,,Ik hou er van om nieuwe dingen te proberen. Zo heb ik ook aan horseball gedaan. Sinds een jaar of vier zijn hier op de manege lessen dameszadel en dat leek me gewoon leuk.”

Tijdens de wedstrijd stonden twee dressuurproeven op het programma en er was een bescheiden springparcours. Het niveau laat zich het best omschrijven als wisselend. Chantal Windstra werd met Carlos jeugdkampioen, gevolgd door Doreth Prikken met Precious. Clubkampioen werd met grote afstand Helen Arnoldus met Zu-Imaica.

Het kampioenschap was dit jaar niet officieel erkend door de KNHS, maar voorzitter Annet van der Kolk verwacht dat dat volgend jaar wel het geval zal zijn.

online poll by Opinion Stage

Bekijk de reportage van TV Drenthe