Marloes Oosterhof naar winst bij selectie DCIG in Beilen

  • 16 november 2013 15:01
door: redactie, 16 november 2013 15:01

BEILEN | Stegen.net
Marloes Oosterhof is vrijdagavond winnaar geworden van de tweede selectie in het kader van de DCIG. Dit is een reeks van selecties, om deel te kunnen nemen aan het Indoor Concours Hippique Groningen, voorheen bekend als Indoor Veendam.

De tweede selectie werd verreden in de manege van de Stroomruiters in Beilen en kende weer een mooi deelnemersveld. Tijdens de eerste wedstrijd, in Nieuwe Pekela, was Marjan Hooge in de Z2 de duidelijke winnaar met Jive, maar de amazone uit Ees kon dat hoge niveau nu niet vasthouden. ,,Op het inrijterrein ging hij heel goed, maar in de wedstrijdbaan vond hij het allemaak wel heel spannend. Mijn andere paard Fulltime liep niet echt een topproef”, oordeelde Marjan Hooge.

Marloes Oosterhof

Marloes Oosterhof

Er waren meer paarden die de entourage erg spannend vonden. Ook Marloes Oosterhof moest dat ervaren. Met haar paard Asimone sloop er iets spanning in, maar het optreden was toch nog goed voor 200 punten. Met haar andere paard Alonso (v. Florencio) eiste ze met kleine voorsprong de overwinning op. ,,Alonso deed top zijn best. Ik ben heel tevreden, want ik rij ‘m nog niet zo lang op de wedstrijden”, aldus de amazone uit Zuidbroek, die natuurlijk hoopt te schitteren tijdens de finale op 22 december in haar eigen woonplaats.

De tweede plaats in de Z2 was voor Willemien Vries-Ottens uit Nieuwolda met Arleste Svn (v. Sandreo) met een score van 209 punten. Als derde eindigde Martha Olthuis met Boaz met 208 punten, waarmee de verschillen in de top drie dus minimaal waren.