Eric van der Vleuten verstoort Noordelijk feestje

Share
  • 12 juli 2009 18:34

door: redactie, 12 juli 2009 18:34

GEESTEREN – Eric van der Vleuten wist zondagmiddag een feestje voor de Noordelijke springruiters Angelique Hoorn en Jur Vrieling te verstoren. De ervaren ruiter uit Mierlo won met VDL Groep Tomboy het hoofdnummer van het CSI Twente. Hoorn werd tweede met Blauwendraad’s O’Briën en Jur Vrieling stuurde VDL Emmerton naar de derde plaats.

In de tweede en beslissende ronde zaten ook drie Twentse deelnemers. Mareille Schröder, afkomstig uit Lattrop, maar nu woonachtig in Gees en Gerco Schröder uit Tubbergen waren in de eerste ronde foutloos gebleven, Gert-Jan Bruggink uit Weerselo ging als snelste vierfouter door naar de tweede ronde. Bruggink bleef daarin als tweede starter foutloos en was ook nog eens snel met Cash Jr. waardoor hij een geweldige sprong in het klassement maakte naar de uiteindelijke zesde plek.

Gerco Schröder, de laatste maanden niet bepaald verwend met succes en zaterdagavond nog ingevlogen vanuit Portugal, maakte in de tweede ronde een springfout met de al achttien jaar oude Eurocommerce Monaco en werd daardoor elfde. Mareille Schröder nam met Pino veel risico en moest dat met twee fouten bekopen met uiteindelijk een veertiende plek.

Prominenten

Het CSI Twente had op de slotdag een aantal prominenten op de tribune, zoals minister-president Jan Peter Balkenende en minister Gerda Verburg. Premier Balkenende kijkt sympathiek aan tegen de prille Twentse lobby om, als de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland komen, de paardensport in Twente te organiseren. ,,Het is heel goed dat er hier in Twente nu al wordt nagedacht over de Spelen”, zei de premier ,,Dan ben je met de lange termijn bezig. Twente heeft in de paardensport prima uitgangspunten: traditie en ambitie. Erg leuk dat die Olympische spirit er al is.”

NHP | GPD