KWPN Groningen opent keuringsseizoen in Winschoten

Share
  • 25 juni 2014 18:47

door: redactie, 25 juni 2014 18:47

blokjeWINSCHOTEN | STEGEN.NET | KWPN
De regio Groningen van het KWPN trapte woensdag het keuringsseizoen af in Winschoten. Bij manege De Dollard werd de eerste stamboekkeuring van dit jaar gehouden.

De dressuurmerries beten het spits af. Over het algemeen hadden de paarden wat meer mogen overtuigen. Inspecteur Bart Henstra keurde samen met Marijke Kool en kon aan zeven van de 28 beoordeelde paarden het sterpredicaat verlenen. ,,Het was een beetje zoeken vandaag”, erkent de inspecteur op de website van het KWPN Groningen.

Sfeerbeeld keuring
Een sfeerbeeld van de keuring in Winschoten, met de schimmel van Heringa voor de jury.
©Stegen.net/Reinold Lowes

De hoogste punten gingen naar Gisele (foto)(Jazz uit Zilvia elite IBOP-dres sport-dres v.Flemmingh) van fokker/geregistreerde L.S. Oosterhof uit Zuidbroek. Zij kreeg 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging. ,,De merrie is met haar 1.64m niet heel groot en zou nog wat meer lengte mogen hebben, maar heeft wel veel ras en is bergopwaarts gebouwd. Ze heeft een mooie schoft/schouderpartij en zou iets sterker in de bovenlijn kunnen. Zodra ze in beweging komt maakt ze veel houding en ze draaft met veel techniek, souplesse en achterbeengebruik. Voor de draf hebben we haar 85 punten gegeven en voor de fijne galop kreeg ze 80.”

Twee paarden werden ster verklaard met een bovenbalk van 75/75. EĂ©n daarvan is de vierjarige ruin Florijn (Sandreo uit Rowena keur sport-dres v.Rossini) van f/g Ria Haringsma uit Marum. Deze donkerbruine ruin van 1.74m is royaal ontwikkeld en beschikt over ruim voldoende lengte. Hij beweegt lichtvoetig met een goed achterbeengebruik in draf. Met dezelfde punten werd de driejarige merrie Gylottie (Charmeur uit Wylottie v.Rousseau) van fokkers Florijn Boxelaar en Dewi Veenstra uit Groningen ster verklaard. Deze sterk gebouwde merrie heeft een zeer aansprekende voorhand en is iets strak op de lendenen. Ze beweegt met veel kracht en techniek, waarbij ze nog wat meer souplesse zou kunnen hebben.

,,De keuring is goed verlopen, met veel publiek en het is een mooie locatie. Vandaag moesten we helaas enkele malen een incorrect fundament of bewegingsvorm constateren. We hopen morgen bij de springmerries een wat hoger sterpercentage te behalen”, aldus Bart Henstra.

[wppa type=”album” album=”10″ size=”auto” align=”center”][/wppa]