Roos in de Regio noodgedwongen verplaatst naar Tolbert

Share
  • 5 maart 2020 19:13

door: Steven Stegen, 5 maart 2020 19:13

📌 Winschoten
📝 STEGEN.NET
📸 Steven Stegen

Springconcours Roos in de Regio is op het laatste moment verplaatst naar Tolbert. Het evenement kon niet terecht in manege De Dollard. Gelukkig was de organisatie welkom in de HJC-manege in Tolbert, van 6 tot en met 8 maart.

De organisatie van Roos in de Regio kreeg ruim een week geleden te horen dat de accommodatie niet beschikbaar is. Woordvoerder Diana Bosma: ,,We kregen te horen dat evenementen niet meer mogelijk zijn. Het heeft verzekeringstechnische redenen, meer kan ik er niet over zeggen.”

Bronnen melden aan Stegen.net dat het veiligheidscertificaat van de manege in Winschoten is ingetrokken en dat er daarom geen evenementen meer gehouden kunnen worden. Ook zou er geen exploitant meer zijn voor de kantine.

Bosma kan die berichten niet bevestigen. ,,Ik kan alleen maar zeggen dat het heel jammer is. We hebben eerst gekeken of we in een andere manege rond Winschoten terecht zouden kunnen, maar dat bleek niet mogelijk. Het leek er toen op dat we ons concours moesten afblazen. Maar er kwamen heel veel steunbetuigingen en ook kwam er contact met Louwe Mulder van de HJC-manege. Het is fantastisch dat we daar terecht kunnen.”

Toch voelt het uitwijken naar Tolbert dubbel voor Bosma. ,,Niet alle bestuursleden waren er voor en dat kan ik ook wel snappen. Roos in de Regio hoort in Winschoten, daar ligt onze basis. Maar als we niet naar Tolbert waren gegaan hadden we 150 ruiters teleur moeten stellen en dat ging mij te ver. Maar ik hoop wel dat we volgend jaar weer naar De Dollard kunnen, want Winschoten is altijd goed voor ons geweest.”