CH De Wolden: bijzondere trilogie voor Mitchel Sonneveld

CH De Wolden: bijzondere trilogie voor Mitchel Sonneveld

18 juli 2014 11:34 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Het CH De Wolden kan nu al niet meer stuk voor Mitchel Sonneveld uit Sprundel. De Brabantse amateur wist donderdag bij de start van de tiende editie maar liefst drie rubrieken te winnen! ,,Het is geen slecht begin”, glunderde Sonneveld met gevoel voor understatement.

Sonneveld sloot zijn trilogie af in de twee fasen rubriek 1.30. Zijn foutloze optreden met Cedakin, een 7-jarige merrie, kon al ruim voor de helft van de wedstrijd worden aanschouwd. Het duurde dan ook nog een lange tijd voor Sonneveld er zeker van was dat zijn tijd, 27,33 sec. de winnende was.

Suus Kuiten kwam nog het meest in de buurt van Sonneveld. Ze werd met Osaka van de hengst Clooney tweede met een tijd van 27,67 sec. Derde werd Juan Jose Bancalari Elmudesi uit de Dominicaanse Republiek. Als eerste buitenlander kwam hij met zijn paard Zazou (v. Berlin) als derde in de uitslag met een tijd van 29,26 seconden, ruim achter Sonneveld, die bijzonder ingenomen was zijn overwinning.

,,Het is voor mij absoluut geen slecht begin van dit concours geweest vandaag”, glunderde de ruiter uit Sprundel. ,,Ik mag bepaald niet mopperen. Vanochtend al met de andere jonge paarden en nu opnieuw. Ik denk dat hij ook blij is”, wees de ruiter op de naam van zijn sponsor Blom Verkeersschool. Om iedereen duidelijk te maken dat de ruiter een bijzondere prestatie had geleverd, stak Sonneveld vlak voor de huldiging drie vingers in de lucht.

In de andere ring zegevierde in het begin van de donderdagvond Doron Kuipers in een wedstrijd direct op tijd, de VDL Stud Prijs. De ruiter zat nog bij de eerste helft van de ruim 140 combinaties die in de ring kwamen. Met Zucces, een KWPN ruin van 9 jaar, nazaat van Indoctro, realiseerde Kuipers een tijd van 70,86 seconden. Daarmee was de ruiter uit Mijnsherenland slechts 0,3 seconden sneller dan Anna Liza Makkinga, die met Waikiki (v. Lovis Corinth) uit kwam op 71.13. Albert Zoer, die bijna een thuiswedstrijd rijdt, liet op de rug van Gigolo (v. Cicero) de klok staan op 72.11.

Eerder op de donderdag schreef Diana Marsá-lafarge (Spanje) de twee fasen wedstrijd om de HBC prijs op haar naam. Ze reed met Oural Villelongue (v. Papillon Rouge) een foutloos parcours. Michel Brusse werd tweede met Duc (v Sam R).

Tweemaal greep Mitchel Sonneveld donderdagochtend al de winst. Een rubriek voor 6-jarige paarden om de Teus van den Brinkprijs won hij met Blom’s Doraine (v. Caroulus Li). Hij was bijna drie seconden sneller dan Kristian Houwen, die met Dortmund Hs (v Vigaro) eveneens foutloos bleef. Op de fraaie accommodatie in het Drentse Veeningen won de ruiter uit Sprundel ook zijn tweede wedstrijd op de openingsdag. Hij ging met de eerste prijs strijken in een wedstrijd voor 7-jarige paarden, om de Teus van den Brink Prijs. Sonneveld stuurde zijn Blom’s Cascin foutloos over het twee fasen-parcours en zette een tijd van 27.13 seconden neer. Daar kon niemand aan tippen.

Deel dit bericht