Verdriet en ingetogen vreugde op tweede dag CH De Wolden

Verdriet en ingetogen vreugde op tweede dag CH De Wolden

18 juli 2014 19:52 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Op de tweede dag van het CH De Wolden waren er twee zaken die de aandacht trokken. De organisatie stond stil bij de tragische vliegramp van gisteren. Daarnaast zette ruiter Mitchel Sonneveld een unieke prestatie neer, door zijn vijfde overwinning te grijpen. Aan het eind van de wedstrijd waarin Sonneveld zegevierde, werd door de organisatie een verklaring uitgegeven, die later door speaker Bert de Ruiter op het terrein werd voorgelezen.

,,De organisatie van CH De Wolden is geschokt door al het leed als gevolg van deze afschuwelijk, intrieste situatie. Zoveel getroffenen van zoveel nationaliteiten uit allerlei landen. Vanuit CH De Wolden denken wij aan de slachtoffers en leven mee met alle nabestaanden van de getroffenen. Ook voelen wij mee met de mensen die nu nog in onzekerheid leven of hun geliefde aan boord zat van het verongelukte vliegtuig. Vanuit dit medeleven realiseren wij ons ook dat de wedstrijden vandaag gewoon zijn doorgegaan. Maar de stemming was ingetogen. Wij zijn met onze gedachten bij alle mensen die zoveel pijn en verdriet meemaken”, zo luidde de verklaring.

De gehele dag heeft de Nederlandse vlag halfstok gehangen op het concoursterrein.

Kort voor het voorlezen van de verklaring werd duidelijk dat Mitchel Sonneveld bezig is met een uniek concours hippique. Nadat de Brabander gisteren drie rubrieken won en eerder op de vrijdag zijn vierde winst pakte, greep hij vrijdagmiddag zijn vijfde eerste plaats. Dat gebeurde in de Equifond Prijs, een wedstrijd direct op tijd over hindernissen van 1.30 m. Met Cekakina kwam hij uit op een tijd van 76.27 seconden. Daar kon Micky Morssinkhof met Laos van Caos niet aan tippen. Hij kwam niet verder dan 77.53. Derde werd de Italiaanse Sofie Dalm met Vaillant S, een nazaat van Heartbreaker. Zij realiseerde een tijd van 78.18 seconden.

De winst van Sonneveld is een unieke prestatie op het concours De Wolden. Zelf staat de ruiter versteld van zijn prestaties. ,,Dit is werkelijk prachtig. Het zou raar zijn wanneer ik hier rekening mee had gehouden. Nee, dit is voor mij ook ongekend”, aldus Sonneveld, die verleden jaar voor de eerste maal startte op het CH De Wolden.

De man uit Sprundel is niet vaak te zien in het Noorden. Lichtenvoorde en Emmeloord zijn de meest noordelijke concoursen waar hij wel vaker komt. ,,Verleden jaar heb ik hier in Veeningen gereden, maar vanuit Brabant kom ik hier niet bijna niet.”

Eerder op de dag won Mitchel Sonneveld de Stoeterij Sterrehof Prijs, een rubriek voor 7-jarige springpaarden. Met Blom’s Cascin was Sonneveld zo snel dat hij alle concurrenten het nazien gaf. Met zijn tijd van 28.95 was hij bijna anderhalve seconde sneller dan Pim Muller die tot 30.41 kwam met Celine (v Lupicor). Als derde werd Michiel Brusse gehuldigd. Hij reed met Chardon (v Darco) naar een tijd van 30.80 seconden. Ook de plaatsen vier, vijf en zes waren voor Nederlandse deelnemers. Maar de beste van hen was opnieuw Sonneveld.

Zelf weet Sonneveld nog niet of hij zondag ook deelneemt aan de Grote Prijs De Wolden. ,,Dat moet ik nog bekijken. Maar het is natuurlijk wel een goed moment om mijn paarden ook aan het grote werk te laten wennen.”

Deel dit bericht