Springtitels op Hippiade voor Jarno van Erp en Nick van den Broek

Springtitels op Hippiade voor Jarno van Erp en Nick van den Broek

4 september 2016 14:56 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Jarno van Erp uit Oss eiste tijdens de Hippiade als laatste starter in de barrage de titel op bij het ZZ-springen. In de klasse Z acteerde Friesland sterk. Nick van den Broek werd in deze klasse kampioen en Ernesto Canseco eindigde als derde.

Twaalf deelnemers haalden na twee foutloze omlopen de barrage in de ZZ. Het leek er op dat Mitchel Sonneveld de titel in het ZZ voor zich opeiste met een sterk gereden barrage. Zijn vechter Dutch Sixpack (v.Verdi) sprong geweldig en liet alle balken boven. Toen ook Veronique Morsink de tijd van Sonneveld niet wist te kloppen, was het aan Jarno van Erp.

De jonge Brabander wist als laatste starter de overwinning op te eisen met zijn 10-jarige merrie Blikvanger (v. Hamlet). ,,Ik wist wat me te doen stond. Ik weet dat Blikvanger snel is, dus ik ging er gewoon voor. Ik begon heel vlot en ze werkte goed mee. Ik weet dat ze veel kan winnen en snel kan zijn. Het voelde goed onderweg.”

Van den Broek wint Z-klasse
Vier combinaties waren na twee foutloze omlopen nog in de strijd om de KNHS-titel in de klasse Z. Ernesto Canseco van de VDL-Stud in Bears reed als eerste in de barrage. De net vader geworden ruiter zette met Charley een goede tijd, maar kreeg wel een fout. Daarmee werd de heersend Fries kampioen uiteindelijk derde.

Na Canseco kwam Nick van den Broek in de baan. De Limburger in Friese dienst reed gedurfd met de merrie Dubai HBC, reed binnendoor en zette een snelle foutloze rit neer. Na hem konden Beau Schuttelaar en Willeke van Vulpen daar niet aan tippen.

Van den Broek rijdt nu ruim twee jaar voor de Friese HBC-stal en behaalde één van zijn grotere successen. ,,Het is er eentje om in de lijsten. Deze merrie is een geweldig paard. Ze heeft de afgelopen zomer de ‘bronze tour’ gewonnen bij het CSI Zuidwolde en nu loopt ze in haar vijfde Z-parcours naar de nationale titel. Ze denkt heel goed mee in het parcours”, aldus de 23-jarige ruiter.

Kampioen in de M werd Kimberly van Engelen met Belle Chance. Een mooie vierde plaats was er voor Merel Murris uit Wanneperveen met Django Beer M. Nathalie Hof uit Ruinen werd kampioen in de klasse L met Zandokan.

Uitslag ZZ Hippiade 2016

ruiter paard tijd
1. Jarno van Erp
Oss
Blikvanger
v. Hamlet
0-37.80
2. Mitchell Sonneveld
Sprundel
Dutch Sixpack
v. Verdi
0-38.79
3. Veronique Morsink
De Lutte
Dakina II
v. Indoctro
0-38.94

Uitslag Z-springen Hippiade 2016

ruiter paard tijd
1. Nick van den Broek
Boijl
Dubai HBC
v. Cantos
0-41.61
2. Willeke van Vulpen
Vleuten
Zadkine K
v. Silverstar
0-42.73
3. Ernesto Canseco
Bears
Charley
v. Harley VDL
4-42.96