archief
contact
+31 6 53239630

Mitchel Sonneveld met Blom’s Cekakina KNHS-kampioen in ZZ-klasse

ERMELO – Het KNHS-kampioenschap ZZ-springen kreeg een prachtige ontknoping. Mitchel Sonneveld uit Sprundel wist met Blom’s Cekakina als laatste starter de titel veilig te stellen. Vicky Helthuis werd tweede en Anne van Vulpen derde. Renate Beuving was met de zesde plaats de beste Noordelijke deelnemer.

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Het KNHS-kampioenschap ZZ-springen kreeg een prachtige ontknoping. Mitchel Sonneveld uit Sprundel wist met Blom’s Cekakina als laatste starter de titel veilig te stellen.

Dertien combinaties bonden in de barrage de strijd aan. Sonneveld deed als laatste starter wat van hem verwacht werd. Hoewel de tijd van Vicky Helthuis en Chappeau (v. Niveau) met 32 seconden bijzonder snel was. De juniore uit Enschede, veertien dagen geleden nog winnaar van de KNHS Roelofsen Jeugd competitie bij Indoor Brabant, gaf een cursus barragerijden en reed de ideale lijnen in een hoog tempo.

Daar kon zelfs Anne van Vulpen (Vleuten) met Alandra (v.Namelus R) niet bij in de buurt komen, 33.08 seconden. Mitchel Sonneveld – in het Z nog tweede – deed wat van hem verwacht werd en reed met Blom’s Cekakina twee wendingen nog beter dan Helthuis.

Op het scherpst van de snede
,,Dit was op het scherpst van de snede”, glundert de ruiter uit Sprundel. ,,Ik heb het denk ik gewonnen in de wending naar hindernis 8. Blom’s Cekanina (v. Lupicor) is zo snel van zichzelf. Ik kan haar heel kort wenden en ze blijft heel dicht aan de grond galopperen en verliest geen tijd in de lucht.”

Mitchel Sonneveld won de laatste maanden al veel met Blom’s Cekanina, drie internationale rubrieken in Vragender en het Brabants kampioenschap. ,,Ja, dit is pas mijn eerste echte titel. Dat is zo mooi. Geweldig ook voor Cekakina’s eigenaar Rinus Blom. Die leeft zo naar dit soort kampioenschappen toe en geniet er enorm van.” Sonneveld wil de komende maanden verder met de merrie in het 1.40m en haar uitbrengen op tweesterrenniveau internationaal.

Zesde plaats Renate Beuving
Beste Noordelijke deelnemer was Renate Beuving uit Odoorn. Zij sloot het winterseizoen mooi af met haar zesde plaats met de merrie Berona (v. Royal Star). In de barrage liep de combinatie een foutje op. Drents kampioen Lennard de Boer kwam met Coach op plaats 23 uit. Dit duo liep in de eerste omloop al vier strafpunten op.

Klasse Z
Sneller dan Sabrina van Rijswijk en Douwe kon het niet in de barrage van het kampioenschap klasse Z. Zelfs mega-winnaar Mitchel Sonneveld en Derbyland kwamen niet aan hun tijd. Slechts achthonderdste seconde was het verschil. ,,Hij is zo gretig”, gaf kampioene Sabrina als verklaring voor de kwaliteiten van Douwe (v.Dulf van den Bisschop). Egbert Schep’s Ierse stalruiter James Gilmartin reed Colorado naar het brons.

Van Rijswijk won anderhalf jaar geleden de Hippiade titel in het ZZ met een ander paard nadat ze terug kwam van een blessure. ,,Ik heb nu helemaal het ritme te pakken. Ik was met Douwe kampioen van Zuid-Holland. Hij springt altijd foutloos. Het wordt gewoon een heel goed internationaal paard”, prijst Sabrina de zevenjarige ruin die gefokt is uit een merrie van Animo x Erdball xx.

Klasse M
Routinier Steven Veldhuis was heer en meester in de klasse M van de KNHS Indoorkampioenschappen. Met Dolce Gabana Morka was Veldhuis ruim anderhalve seconde sneller dan streekgenoot Jarno Hesselink met de schimmel Don Juan. Amanda Slagter ging lange tijd aan de leiding, maar moest met Anouk S.H. uiteindelijk genoegen nemen met brons.

Uitslag klasse ZZ
1. Mitchel Sonneveld (Sprundel), Blom’s Cekakina, 0-31.74
2. Vicky Helthuis (Enschede), Chappeau, 0-32.00
3. Anne van Vulpen (Vleuten), Alandra, 0-33.08

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share