Organisatie CH De Wolden klaar voor tiende editie

  • 15 juli 2014 19:17

door: redactie, 15 juli 2014 19:17

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
De organisatie van het concours hippique De Wolden is gereed om ruiters en publiek te ontvangen voor haar tiende editie. In de afgelopen weken werd hard gewerkt om alle faciliteiten op het fraaie terrein in Veeningen in orde te brengen. De stallen zijn gereed om de paarden onder te brengen, de publieksaccommodatie is klaar en ook de fraaie ruimtes van waaruit sponsors en hun gasten het concours kunnen bekijken zien er prachtig uit.

Donderdag kan het achtdaagse concours beginnen en vanaf dan staat Veeningen volop in de belangstelling van de hippische wereld. Het concours biedt voor de liefhebber diverse aanknopingspunten voor mooie dagen paardensport. Van springrubrieken voor jonge paarden tot en met een veiling van veelbelovende springpaarden en van ponywedstrijden tot de Finale Gemeente de Wolden.

De nieuwe hoofdpiste van het CH De Wolden.

De hoofdring van het CH De Wolden in Veeningen.
©CH DE WOLDEN

De accommodatie ziet er tiptop uit en de organisatie van het CH De Wolden zal er alles aan doen om het de ruiters, amazones en bezoekers naar de zin te maken.

Het programma van deze tiende editie van het concours begint donderdag 17 juli om 09.00 uur. De gehele dag zijn er verschillende springrubrieken. Er worden twee verschillende ringen benut om alle wedstrijden af te kunnen werken. De presentatie van paarden voor de veiling, de zogenaamde De Wolden Summersale, begin donderdagavond om 18.00 uur. Daarvoor wordt de hoofdring benut.

Deze hoofdring heeft een volledig nieuwe all-weatherbodem en deze werd mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente De Wolden, de provincie Drenthe, sponsors en ook eigen middelen.

Gedeputeerde Ard van der Tuuk van de Provincie Drenthe liet weten dat de provincie graag ondersteuning voor de aanleg van deze bodem heeft gegeven. ,,Verleden jaar werd het hoofdnummer van het CH De Wolden onder erg slechte weersomstandigheden gehouden en de toenmalige hoofdring kon niet meer worden gebruikt. Gelukkig kon nog uitgeweken worden naar een tweede ring, maar een concours van dit niveau moet kunnen beschikken over een goede bodem voor haar hoofdpiste. Vandaar dat wij graag de helpende hand geboden hebben om dit te kunnen realiseren.”

De verwachtingen voor de komende dagen zijn uitstekend wat de weersomstandigheden betreft.