Marianne Boerema grijpt met ET Groninger springtitel in ZZ-klasse

Share
  • 16 februari 2015 09:03

door: redactie, 16 februari 2015 09:03

blokjeWINSCHOTEN | STEGEN.NET
Marianne Boerema legde zondag beslag op de zwaarste Groninger titel tijdens het provinciaal kampioenschap. In manege De Dollard schreef de 26-jarige amazone met ET (v. Heartbreaker) de ZZ-titel op haar naam.

Marianne Boerema

Marianne Boerema.

In de ZZ-klasse kwamen negen combinaties aan de start, waarmee Groningen de opgaande lijn te pakken heeft. Drie combinaties bleven dubbel foutloos en keerden terug voor de barrage.

In de barrage beet outdoorkampioene José Woldring het spits af met haar schimmel Brooklyn (v. Corland). De combinatie rondde het parcours af met twee springfouten. Daarna was het de beurt aan Marianne Boerema, die ET foutloos door het parcours loodste in 45.29. Als laatste was Robert Havinga aan zet met de explosieve Bacardi. De ruiter uit Eelderwolde deed een knappe poging, maar kwam met 45.51 toch net te kort en werd tweede achter Boerema.

Opsteker
Voor Marianne Boerema betekent de Groninger titel een mooie opsteker. Ze heeft een lastige tijd achter de rug. Haar moeder is overleden en ook moest ze afscheid nemen van haar toppaard Nizarmo, nadat het dier een been brak. Sinds september heeft Boerema een nieuwe uitvalsbasis: manege De Blauwe Stad in Oostwold, dat door haar familie is overgenomen.

Succesvolle amazones
Niet alleen in de klasse ZZ won een amazone, dat was ook het geval in de klassen Z en M. In de Z eiste Tessa Hoeksema de overwinning op met de weer herstelde Warandasj R. De 20-jarige amazone wist in de barrage als enige nogmaals foutloos te rijden. Lynn Bulthuis werd met Decision tweede.

Amanda Slagter werd met Anouk kampioen in de M.

Amanda Slagter werd met Anouk kampioen in de M.
REINOLD LOWES

In de klasse M was de titel voor Amanda Slagter, die met Anouk SH in de barrage aanzienlijk sneller was dan Wieneke Hadderingh met Babe.