Wesley Heijdens en Robert Vos gedeelde winnaars op CH De Wolden

Share
  • 24 juli 2014 19:48

door: redactie, 24 juli 2014 19:48

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Wesley Heijdens kende een succesvolle dag bij het CH De Wolden. De ruiter uit Zenderen won donderdagmiddag zowel de Big Tour om de Rabobank Prijs, als de Medium Tour om de Bork Sloopwerken Prijs. ’s Morgens was hij achter Albert Zoer al tweede geworden in de Youngster Tour voor 6- en 7-jarige paarden.

Voor de Big Tour mochten Heydens en Robert Vos zich na afloop van de Big Tour als eerste laten huldigen. Deze rubriek kende twee winnaars, omdat het aantal deelnemers de 120 in deze wedstrijd oversteeg. Beide winnaars ontliepen elkaar nauwelijks iets in deze rubriek over hindernissen van 1.40 m.

De winnaars van de Big Tour Wesley Heydens en Robert Vos.

De winnaars van de Big Tour Wesley Heijdens en Robert Vos.
©FRED LUBBERS

Heydens kwam met Riadloc Fly Ly (v. Dollar Dela Pierre) tot een tijd van 65.32 seconden, Vos klokte met Carat (v. Cardento) 65.55. Slechts driehonderdste daarachter kwam Doron Kuipers en Albert Zoer kwam met Gigolo tot de vierde plek in 66.48. Meer dan vijftig combinaties beleven in deze Rabobank Prijs foutloos.

Eerder op de dag wist Albert Zoer de eerste plaats te pakken in de Youngster Tour voor 6- en 7-jarige paarden. Met Cardoso (v. Lupicor) wist Zoer in de twee fasenwedstrijd om de Teus van den Brink Prijs zijn wedstrijd te voltooien in 26.06 seconden, waarmee hij Wesley Heydens een halve seconden voor bleef.

Zoer was lovend over zijn paard Cardoso die bij de huldiging een wat onwennige indruk maakte. ,,Ik moet maar even goed met hem oefenen in het eerste plaatsen behalen, dan went hij er meer aan”, grapte de ruiter. ,,Maar het is een heel goed paard. Gaat soepel over de hindernissen en is gemakkelijk te rijden. Hier zit een goede toekomst in.”

Op de tweede plaats eindigde Wesley Heydens met een tijd van 26.59 seconden. Hij reed met Dia Core (v Berlin) een foutloze rubriek.

Andere winnaars op de eerste dag van het tweede deel van CH De Wolden waren Sabrina van Rijkswijk in de Bork Sloopwerken Prijs met Tuidam de Tivoli.

De Spaanse Maria de Carmen Recio Perez wist onder de Nederlandse zon uitstekend te presteren. In de Jan Nijboer Prijs, een wedstrijd in twee fasen over 1.20 m. behaalde zij in een snelle rit de eerste plaats. Met Queenie De Cormeilles, een nakomeling van de hengst Rosire, reed ze foutloos rond in 28.17 seconden. Ook Michiel Brusse wist zijn wedstrijd in een snelle tijd te beëindigen: 28.22 seconden. Brusse reed met Duc, een afstammeling van Sam R.