archief
contact
+31 6 53239630

Wesley Heijdens en Robert Vos gedeel­de winnaars op CH De Wolden

VEENINGEN — De Big Tour kende donder­dag bij de start van de twee­de week van de tien­de editie van het CH De Wolden een enorm deel­ne­mers­veld. Er waren daar­om dubbe­le prij­zen. Robert Vos en Wesley Heijdens waren de winnaars. 
De winnaars van de Big Tour Wesley Heydens en Robert Vos.

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Wesley Heijdens kende een succes­vol­le dag bij het CH De Wolden. De ruiter uit Zenderen won donder­dag­mid­dag zowel de Big Tour om de Rabobank Prijs, als de Medium Tour om de Bork Sloopwerken Prijs. ’s Morgens was hij achter Albert Zoer al twee­de gewor­den in de Youngster Tour voor 6- en 7‑jarige paarden.

Voor de Big Tour moch­ten Heydens en Robert Vos zich na afloop van de Big Tour als eerste laten huldi­gen. Deze rubriek kende twee winnaars, omdat het aantal deel­ne­mers de 120 in deze wedstrijd over­steeg. Beide winnaars ontlie­pen elkaar nauwe­lijks iets in deze rubriek over hinder­nis­sen van 1.40 m.

De winnaars van de Big Tour Wesley Heydens en Robert Vos.
De winnaars van de Big Tour Wesley Heijdens en Robert Vos.
©FRED LUBBERS

Heydens kwam met Riadloc Fly Ly (v. Dollar Dela Pierre) tot een tijd van 65.32 secon­den, Vos klok­te met Carat (v. Cardento) 65.55. Slechts drie­hon­derd­ste daar­ach­ter kwam Doron Kuipers en Albert Zoer kwam met Gigolo tot de vier­de plek in 66.48. Meer dan vijf­tig combi­na­ties bele­ven in deze Rabobank Prijs foutloos.

Eerder op de dag wist Albert Zoer de eerste plaats te pakken in de Youngster Tour voor 6- en 7‑jarige paar­den. Met Cardoso (v. Lupicor) wist Zoer in de twee fasen­wed­strijd om de Teus van den Brink Prijs zijn wedstrijd te voltooi­en in 26.06 secon­den, waar­mee hij Wesley Heydens een halve secon­den voor bleef.

Zoer was lovend over zijn paard Cardoso die bij de huldi­ging een wat onwen­ni­ge indruk maak­te. „Ik moet maar even goed met hem oefe­nen in het eerste plaat­sen beha­len, dan went hij er meer aan”, grap­te de ruiter. „Maar het is een heel goed paard. Gaat soepel over de hinder­nis­sen en is gemak­ke­lijk te rijden. Hier zit een goede toekomst in.”

Op de twee­de plaats eindig­de Wesley Heydens met een tijd van 26.59 secon­den. Hij reed met Dia Core (v Berlin) een fout­lo­ze rubriek.

Andere winnaars op de eerste dag van het twee­de deel van CH De Wolden waren Sabrina van Rijkswijk in de Bork Sloopwerken Prijs met Tuidam de Tivoli.

De Spaanse Maria de Carmen Recio Perez wist onder de Nederlandse zon uitste­kend te pres­te­ren. In de Jan Nijboer Prijs, een wedstrijd in twee fasen over 1.20 m. behaal­de zij in een snel­le rit de eerste plaats. Met Queenie De Cormeilles, een nako­me­ling van de hengst Rosire, reed ze fout­loos rond in 28.17 secon­den. Ook Michiel Brusse wist zijn wedstrijd in een snel­le tijd te beëin­di­gen: 28.22 secon­den. Brusse reed met Duc, een afstam­me­ling van Sam R.

gerelateerde berichten
Total
0
Share