Belgische Elisa Strubbe pakt zege bij Spring Tour De Wolden

Share
  • 26 mei 2022 23:08

door: Fred Lubbers, 26 mei 2022 23:08

Strubbe klokte de snelste tijd en wist foutloos te blijven. Tien combinaties gingen haar zonder fouten voor. In de laatste barragerit leek Strubbe eerst wat voorzichtig met Mr. Quality Z (v Mr. Blue), maar in het tweede deel van haar rit versnelde de Belgische.

Zij rondde de rit af in de snelste tijd: 36.42. Lang leek de Colombiaan Camilo Ruedo winnaar te worden. Hij had in de tweede rit foutloos gereden met Indus van het Keysereyck en de tijd laten stilstaan op 36.88. Daar beet eenieder zich na hem op stuk, tot in de laatste rit de 25-jarige Elisa Strubbe.

Elisa Strubbe
Elisa Strubbe met Mr. Quality tijdens de Spring Tour De Wolden.
📸 Spring Tour De Wolden | Hans Khoe

Daan van Geel (Gees) werd de beste Nederlander. Hij eindigde als vierde met Idaloma (v. VDL Zirocco Blue) in een tijd van 37.52.

Ook Albert Zoer uit Echten reed de kwalificatie. Foutloos bleef hij niet en zo moest hij de barrage aan zich voorbij laten gaan. Zijn paard Jayla incasseerde in het basisparcours acht strafpunten en Zoer kwam tot een tijd van 74.35.