Zoe Schipper Gronings kampioen en reservekampioen bij pony’s klasse Z2

Share
  • 19 juli 2014 18:59

door: redactie, 19 juli 2014 18:59

blokjeGRONINGEN | STEGEN.NET
Zoe Schipper domineerde zaterdag bij het snikhete Gronings kampioenschap de Z2 voor pony’s. De succesvolle leerlinge van Christa Larmoyeur werd kampioen en reservekampioen. Verder presteerde Marten Luiten opvallend sterk.

Zoe Schipper poseert trots nadat ze met Dolce Vita de titel in de Z2 opeiste.

Zoe Schipper poseert trots nadat ze met Dolce Vita de titel in de Z2 opeiste.

Schipper eiste de titel op in de Z2 cat D. met Dolce Vita, waarmee ze 71,24% wist te scoren. ,,Ik heb een super fijne proef gereden”, zo laat Schipper weten. ,,En dan ook nog de reservetitel met Diamond Hit, dit is echt fantastisch!” De derde plaats was voor Kim de Jonge met Nice Guy, gevolgd door Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Byonda. Luiten pakte wel een kampioenslint in de M1-M2, waarin hij met Comanche de beste was. En daarmee was voor de ambitieuze Marten de koek nog niet op: hij werd kampioen in de M1 cat D/E met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star. Loes Bolhuis werd kampioen in de Z1 cat D/E met Valentino Rossi.

Zoe Schipper liet trouwens ook bij de paarden van zich horen. In de Z1 werd ze fraai reservekampioen met Venice, achter winnares Dani√ęlle van Bergen met Viva La Differance.

De titel bij het Z-springen voor pony’s was voor Lars Slagter met Ice Man.